Carantina din spitale, o vrăjeală!

Ultima actualizare:

    Reporterii Click! s-au plimbat prin spitale ca pe bulevard,deşi era carantina
Reporterii Click! s-au plimbat prin spitale ca pe bulevard,deşi era carantina

Cine intră, nu mai iese! Teoretic, aşa ar trebui să stea lucrurile în spitalele din România, după ce gripa nouă a început să se extindă cu repeciziune în toate zonele ţării şi a fost declarată carantină. Practic, reporterii Click! au "pătruns", fără să-i ia nimeni la rost, în câteva unităţi sanitare de pediatrie.

În plină pandemie de gripă porcină, copiii între 6 luni şi 15 ani sunt lăsaţi cu bună ştiinţă să contracteze virusului ucigaş.

Cum un vaccin pentru imunizarea micuţilor nu a fost achiziţionat, deşi Guvernul vrea sa cumpere serul din străinătate, copiilor li se dă, cu alte cuvinte, o mână de ajutor să se îmbolnăvească, chiar în spitale, sub ochii medicilor.

În unităţile de pediatrie din Capitală, nu este carantină în adevăratul sens al cuvântului, ci s-au luat doar câteva măsuri de restricţie.

Chiar şi cu aceste reguli, în aşteptarea unui consult medical părinţii îşi ţin micuţii laolaltă cu cei care strănută şi tuşesc făra ca cineva să le dea măcar o mască de protecţie, aşa cum ar fi normal. Ora. 11.00 - Spitalul Marie Curie "În spital se intră cu mască?". Asta a întrebat o mămică înainte să-şi ducă fetiţa bolnavă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Marie Curie din Capitală.

Răspunsul a venit de la un bodyguard care a asigurat-o pe tânără că poate să intre aşa cum a venit, deşi, culmea, el purta mască.

În ultimele zile, sute de părinţi, înnebuniţi de avalanşa de îmbolnăviri, s-au prezentat la cabinetele medicilor şi au aşteptat pe holuri, printre posibile alte cazuri de infectare cu virusul AH1N1.

Ora. 11.00 -Institutul Matei Balş. La centrul unde este depistat virusul AH1N1, lucrurile stau mai bine. Vânzoleala atinge cote maxime la porţile spitalului. "Mă sperie păcătoasa asta de gripă porcină! Am venit să-mi fac testul", povesteşte o bătrânică nerăbdătoare să dea buluc la camera de gardă, alături de alţi suferinzi.

I se răspunde scurt: "E carantină, se aude o voce a unui paznic care ne arătă cu degetul spre afişele lipite pe poartă. Intră doar cel care vrea să facă testul".

Intrăm toţi şi ajungem în curtea spitalului, unde zeci de persoane nervoase, cu nasul şi gura acoperite de măşti, se fâţâie de colo, colo între cabinete şi camera de gardă. Acolo am ajuns într-un final şi noi.

"Aţi fost recent în străinătate? Vreo rudă a fost? Aţi intrat în contact cu cineva pe care-l suspectaţi că e contaminat?", a început medicul de la "investigaţii gripă" să ne întrebe pe fiecare în parte.

Cum răspunsul a fost, de fiecare dată, nu, am fost expediaţi la camera de gardă unde am fost luaţi la bani mărunţi, alături de alţi 40 de oameni, speriaţi că ar fi luat "virusul ucigaş".

Bilanţ: 727 de români infectaţi

- În mai puţin de 24 de ore, medicii români au confirmat 20 de cazuri noi de gripă porcină (3 în Dolj şi 17 în Arad)- Numărul total de persoane infectate cu AH1N1, în România, a ajuns la 727 - Ieri, a fost suspendată activitatea în clase la: Liceul Traian Vuia din Bucureşti, Seminarul Teologic din Dorohoi, Şcoala Nr. 12 şi Şcoala Nr. 14 din Botoşani. În cazul fiecărei unităţi s-a închis câte o clasă.- Tot ieri, s-au închis total Liceul "Dimitrie Filişteanu" din Filiaşi şi Colegiul Naţional "Octavian Goga" din Miercurea Ciuc.- În ultimele 24 de ore, la nivel mondial s-au înregistrat 49 decese, totalul fiind de 6.304

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net