Captivi în peşteră

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Aproximativ 50 de salvatori speologi, pompieri şi scafandri din judeţele Bihor şi Cluj au participat, ieri, la operaţiunile de salvare a trei speologi. Cei trei explorau Peştera Cociului, din satul Ponoară, judeţul Bihor şi au rămas blocaţi la 200 de metri sub pământ.

Patru echipaje de salvatori au intrat, ieri, în Peştera Cociului, pentru a da de urma lui Ovidiu Pop (40 de ani) şi a Simonei Laiu (25 de ani), ambii din Cluj, membri ai Clubului de Speologie Politehnica şi speologi cu vastă experienţă, dar şi a lui Amati Odile (32 de ani) , unul dintre cei mai buni speologi din Baia Mare.

Ei sunt de sâmbătă în Peştera Cociului din satul Ponoară, judeţul Bihor. "Cei trei erau într-o tură explorativă de weekend prelungită, iar marţi seară şi-au anunţat colegii că mai fac încă o intrare, urmând să iasă miercuri la ora 12.00", a spus Adrian Marin, vicepreşedintele Serviciului Salvamont "Slavaspeo" Bihor.

Miercuri, cei trei nu au mai ieşit din cauză că intrarea în peşteră, care are forma unei pâlnii, a fost blocată de apa scursă de pe versanţii, din cauza ploilor.

Miercuri seară, la ora 21.00, a început acţiunea de salvare, dar fără rezultat. Ieri, patru speologi au încercat să intre în galerie, fără succes însă. Ioan Laţcu, şeful echipei SalvaSpeo Bihor îşi face griji pentru cei trei "prizonieri" din cauza rezervelor de hrană, apă şi sursă de lumină.

Speologii de la Institutul "Emil Racoviţă" din Cluj-Napoca spun că Peştera Cociului este una dificilă, din cauza galeriilor care sunt strâmte.

Salvatorii au făcut un dig, pentru a împiedica apa să mai curgă în peşteră

simeon stalpnicul png

Acţiunea de salvare a început miercuri la ora 21.00

simeon stalpnicul png

Veti în Mediacenter mai multe fotografii!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net