Bugetarii intră luni în grevă generală

Ultima actualizare:

Acestora li se vor alătura peste 500 de salariaţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, constituiţi în Sindicatul Forum din Administraţia Publică, afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, membră a CNS 'Cartel ALFA', care vor protesta între orele 9,00 şi 11,00.

Liderul Confederaţiei Naţionale 'Cartel Alfa', Bogdan Hossu, susţinea, recent, că în Bucureşti s-ar putea strânge aproximativ 25.000 de oameni, iar la nivel local, în funcţie de federaţiile sindicale ce se vor alătura FNSA, numărul protestatarilor ar putea ajunge la 5.000 - 6.000.

Conform protocolului de constituire, Alianţa Bugetarilor are ca scop renegocierea Legii unitare de salarizare, care situează aceste categorii de personal în partea de jos a grilei salariale, stoparea disponibilizărilor de personal în sectorul bugetar şi neacceptarea concediilor forţate fără plată.

Sindicatele din învăţământ, membre ale FSLI Spiru Haret, au decis să nu pună note în catalog până nu va fi eliminat articolul 49 din Legea unitară a salarizării pentru care şi-a asumat răspunderea Guvernul şi să strângă semnături pentru grevă generală începând cu data de 16 octombrie.

Sindicatele din sectorul bugetar au început încă de miercuri acţiunile de protest prin pichetarea sediilor PD-L şi PSD din Capitală şi din reşedinţele de judeţ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net