Urmările furtunii din București. Un avion Tarom a fost lovit de o scară AeroKraft

avion-furtuna1.png

Un Boeing 737 TAROM a fost lovit de o scară AeroKraft
Foto: Facebook

Codul Portocaliu de furtună instalat duminică, 25 august, a reușit să facă ravagii în unele zone ale Capitalei, urmând rețeta clasică: străzi inundate, copaci doborâți și mașini avariate.

De această dată însă, furtuna a declanșat un incident și pe aeroportul Otopeni din București, unde vântul puternic ce a venit la pachet cu intemperiile a reușit să provoace câteva daune serioase. 

avion-furtuna1.png

Un Boeing 737 TAROM a fost lovit de o scară AeroKraft
Foto: Facebook

 

Stricăciunile făcute de furtună în București 

Un Boeing 737 TAROM a fost lovit de o scară AeroKraft, iar vântul puternic a desprins bucăţi din terminalul Plecări. Conform celor de la Aeronews, şi gardul perimetral de la DN1 a fost avariat, a fost anunțat pe rețelele de socializare. Bucureştenii au fost avertizaţi cu privire la fenomenele meteo extreme şi prin sistemul RO-ALERT, fiind sfătuiţi să se adăpostească. 

strada-inundata2.jpg

Apa s-a acumulat în cantități semnificative pe unele străzi din Capitală
Foto: Captură Video

De asemenea, ploaia torențială care a pornit brusc în seara de duminică a reușit să doboare zeci de copaci, a avariat mai multe maşini şi a provocat inundaţii. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov  a intervenit pentru degajarea a 25 de copaci doborâţi de vântul puternic pe carosabil şi pe şase autoturisme.

antena-3-copac-cazut.jpg

Foto: Antena 3

În aceeași notă, pompierii au fost solicitaţi pentru a extrage apa din subsolul unei clădiri, conform Adevărul

Alt incident ieșit din comun a fost reprezentat de un arbore care s-a prăbușit peste un autobuz în care se aflau şase pasageri şi şoferul, iar o persoană a fost rănită.

copac-cazut-autobuz-pro-tv.png

Un copac s-a prăbușit peste un autobuz cu pasageri în urma furtunii
Foto: Pro TV

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis, duminică seară, un mesaj prin intermediul sistemului RO-ALERT prin care a avertizat bucureştenii asupra codului portocaliu de vijelii, sfătuindu-i să evite deplasările în aer liber în intervalul 18:30-19:30. 

 

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1