Uite cu cât au crescut preţurile apartamentelor din Bucureşti faţă de anul trecut!

blocuri-bucuresti-mediafax.jpg

blocuri Bucuresti imobiliare
Garsonierele din Capitală s-au scumpit cel mai mult
Foto: Mediafax

În Capitală, preţurile apartamentelor au crescut încet, dar sigur. În ultimul an, garsonierele au ajuns cu 9% mai scumpe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar locuinţele cu 3 camere sunt mai scumpe cu 8%.

La sfârşitul lunii trecute, anunturiparticulari.ro a înregistrat o majorare consistentă a preţurilor apartamentelor. Astfel, dacă în iulie 2014 o garsonieră costa, în medie, 31.645 euro, iar în iunie 2015 costa 32.943 euro, acum depăşeşte 34.400 euro.

Şi apartamentele cu două camere sunt cu 5% mai scumpe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Preţul mediu înregistrat în iulie 2015 a fost de 51.898 euro, în timp ce în urmă cu un an costau 49.273 euro.

Prețurile apartamentelor cu 3 camere au explodat şi ele în iulie. Acum sunt cu 8% mai mari decât în urmă cu 12 luni, ajungând în iulie 2015 la un preț mediu de 73.298 de euro, de la 67.700 de euro, cât era în iulie 2014. În comparație cu iunie 2015, când preţul mediu era 69.996 de euro, apartamentele cu 3 camere s-au apreciat cu 5%.

„Creşterea semnificativă a preţurilor în ultimele 12 luni se explică prin corelarea cu scăderea numărului de oferte de vânzare nou apărute pe piaţă în ultimul an. Asta în condiţiile în care fondurile programului Prima Casă sunt aproape de epuizare, iar cererea este încă puternică”, explică specialiştii.

Vrei şi tu un apartament în Bucureşti? Uite o vedere superbă asupra clădirilor

loading...
Loading...

Citește și

  • În ciuda crizei, a problemelor pe care le au românii cu băncile, locuinţele se cumpără şi se vor cumpăra. Ba chiar piaţa imobiliară a dat semne de revenire. Preţurile fluctuează de la an la an, de la oraş la oraş. Clujul este, mai nou, în topul celor mai scumpe oraşe, devansând Bucureştiul. Constanţa este, în schimb, la coada clasamentului.

  • credite prima casa, plafon prima casa, ministerul finantelor, bani prima casa

    Situație rară în sectorul construcțiilor de locuințe din România. Prețurile apartamentelor din Capitală au înregistrat scăderi în ultimele șase luni, în comparație cu cele ale locuințelor din provincie, unde acestea s-au scumpit, în medie, cu 4,7%. Cel mai mare declin l-au avut apartamentele din blocurile noi.