Toți elevii din București se întorc miercuri la școală. Anunțul prefectului Alin Stoica

copil-care-plange-la-scoala-inquam-photos-octav-ganea.jpg

Elev care plânge la școală
Dacă incidența cazurilor de Covid scade sub 1 la mia de locuitori, elevii se întorc fizic în bănci

Toți elevii din București se întorc de miercuri la școală, este anunțul zilei și a fost făcut marți de prefectul Capitalei, Alin Stoica. Incidența cazurilor de îmbolnăvire cu Covid a coborât azi la 0,89 la mia de locuitori, motiv pentru care școlile își deschid porțile pentru toți copiii. Revenim încet dar sigur la normalitate!

Elevii din București se întorc miercuri la școală

Marți a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență iar în urma ședinței care a avut loc autoritățile au decis de mâine școlile din Capitală să se deschidă pentru toţi elevii.

alin-stoica.jpg

Alin Stoica, prefectul Bucureștiului
Alin Stoica ne-a dat cea mai bună veste cu privire la reluarea cursurilor

Luni, rata de infectare în București a scăzut pentru prima dată sub 1 la mia de locuitori, fiind 0,94, potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică. Tot luni, în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul comun al ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care prevede că prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mia de locuitori.

Masca, obligatorie în jurul școlilor

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a mai precizat anunț că în urma redeschiderii școlilor se vor păstra regulile deja cunoscute, iar persoanele care staționează în jurul unei unități de învățământ trebuie să poarte mască. aAceea decizie este în continuare în vigoare, toată lumea care staționează are obligația să poarte masca. Nu trecătorii, doar cei care staționează”, a spus Alin Stoica.

Condiții de revenire la cursurile online

De asemenea, prefectul a explicat în ce condiții vor reveni la învățământul online.

”Dacă un copil este diagnosticat cu Covid-19, atunci întreaga clasă trece în online. Dacă sunt mai multe cazuri de elevi și profesori, atunci consiliul de administrație poate lua decizia ca întreaga școală să treacă în online”, a mai precizat Alin Stoica.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1