Ţinutele cursanţilor de la Design Vestimentar, într-o prezentare de modă fabuloasă

rochie_masti.jpg

rochie cu masti design vestimentar
Una dintre creaţile cursanţilor la Design Vestimentar
Foto: Ionut Staicu

Peste 20 de absolvenți ai cursurilor de Design Vestimentar și Design Pălării DallesGO, i-au prezentat colecțiile în cadrul unor prezentări de modă spectaculoase, ce a avut loc săptămâna trecută la Galateca și la care au luat parte peste 300 de persoane.

De-a lungul a 20 de săptămâni, cursanții începători de la Design Vestimentar au studiat totul despre crearea unei colecții, de la primele schițe și până la construirea propriu-zisă a unor piese vestimentare care să spună o poveste. Designerul Lena Criveanu i-a îndrumat pe cei care acum au pășit pentru prima oară pe acest drum. „Diferența față de ultimele sezoane este că acum fiecare cursant și-a conceput propria colecție după propria poveste. Astfel, dacă unul a fost inspirat de libertatea păsărilor, altul a gândit o colecție desprinsă dintr-o lume în care totul este tehnologizat. Și în ceea ce privesc materialele folosite acestea variază, pentru că țin de conceptul fiecărei colecții. Fiecare dintre cei 8 cursanți a gândit 5, 6 ținute, la fel cum se practică și în școlile de artă, iar în cadrul prezentării de modă publicul a fost surprins cu peste 40 de ținute fabuloase”, a declarat Lena Criveanu, coordonatorul cursului.

palarii.jpg

palarii design vestimentar
O parte din colecţia de pălării
Foto: arhivă personală

La rândul ei, Kristina Dragomir i-a ajutat pe absolvenții  să își transforme fanteziile în realitate, printr-o colecție de pălării și accesorii pentru cap. Au fost prezentate 15 modele de pălării diferite și șepci realizate manual pe calapod, din fetru de lână, accesorizate cu pene, mărgele, cristale, flori din mătase și benzi ripsate colorate.

 

Citeşte şi:

 

Laurențiu Dobre, românul care îmbracă vedetele din America: «Am luat totul de la zero»

Designerul Andreea Dogaru: «Eu nu țin cont de tendințe niciodată»

 

Loading...

Citește și

  • Iulia Radu Depot 96, Iulia Radu creatii vestimentare, haine Iulia Radu, uniforme CEZ

    La începutul anilor ’90 se lansa în afaceri engros cu îmbrăcăminte „made in Romania” și era încrezătoare că brandurile autohtone vor prinde aripi. Deși îi mergea ca pe roate, nu s-a mulțumit cu statutul de intermediar între micile fabrici de confecții din România și retaileri. Așa că Iulia Radu (42 de ani) și soțul ei, Aurelian, au decis să aibă propriile creații vestimentare. Criza economică din România anilor 2009-2010 avea să le dea o lovitură de proporții, din care și-au revenit cu greu, abia anul trecut.

  • Alexandra Barna desginer fosta dansatoare

    Loredana Groza, Cristina Spătar și Simona Nae sunt doar câteva dintre vedetele care apelează la vestimentațiile create de Alexandra Barna. Deși numele ei este deja cunoscut celor care lucrează în showbiz, foarte puțină lume cunoaște povestea secretă a creatoarei de modă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1