Târgul de Paște își deschide porțile sâmbătă în Parcul Cișmigiu

Ultima actualizare:

    De la târgul din Cișmigiu nu vor lipsi ouăle încondeiate (foto: Sever Gheorghe)
De la târgul din Cișmigiu nu vor lipsi ouăle încondeiate (foto: Sever Gheorghe)

Bucureștenii sunt așteptați pentru al șaselea an consecutiv să descopere magia sărbătorilor pascale în Parcul Cișmigiu. Târgul de Florii și de Paște își deschide porțile sâmbătă, iar Primăria Municipiului București a pregătit oaspeților surprize pentru toate vârstele.

Între 4 și 13 aprilie, Parcul Cișmigiu se transformă într-un loc de poveste pentru cei mici și pentru cei mari. Organizatorii celei de-a șasea ediții a târgului de Paște, Centrul de Creție, Artă și Tradiție (CreArt), au pregătit momente musicale de excepție, ateliere de creație pentru copii, dansuri tradiționale, piese de teatru, expoziții de iepurași, plimbări cu ponei și un târg de bucate pascale și de obiecte tradiționale. Parcul de distracții va fi deschis în fiecare zi între orele 10.00 și 20.00, însă va fi o plăcere să zăboviți aici și după ora închiderii.

Cișmigiul își va schimba înfățișarea în prag de sărbătoare, spre deliciul vizitatorilor. Foisorul se va transforma într-o imensă cutie muzicală, iar porțile vor lua forma unor litere acoperite cu iarbă și flori. Decorul va fi completat cu ouă uriașe, care vor putea fi pictate de trecători. Iepurașul va apărea într-un car, gata să vestească primavara și să se pozeze cu vizitatorii târgului.

Ce găsești la târgul tradițional

Târgul de Paște reunește meșteri, producători și artițti plastici din toate zonele țării. Bucureștenii vor putea alege dintr-o gamă bogată de produse tradiționale românești: icoane și ceramică, podoabe și bijuterii hand-made, ouă încondeiate, țesături, păpuși, decorațiuni și obiecte meșteșugărești realizate din lemn, piele și sticlă, miere, magiun, prăjituri, cozonaci, gogoși, plăcinte, brânzeturi și preparate din carne.

Bucureștenii vor putea cumpăra cadouri de Paște de la căsuțele din parc (foto: Sever Gheorghe)
Bucureștenii vor putea cumpăra cadouri de Paște de la căsuțele din parc (foto: Sever Gheorghe)

Surprize pentru cei mici

„Tradiții și Flori de Sărbători” se adresează și celor mici, în cadrul evenimentului fiindu-le pregătite o serie de surprize: plimbări cu poneii, spectacole de teatru, sesiuni de face-painting, animatori și ateliere de creație. La Foișorul din Cișmigiu vor avea loc ateliere de creație educativ-distractive pentru cei mici, în fiecare weekend, între orele 11.00-14.00 și între 16.00-19.00..

În „Laboratorul de distracție” copiii vor îmbrăca halatele oamenilor de știință, într-un atelier-spectacol special. Elsa, prințesa-savant, va transforma bulgării de gheață carbonică în nori și spumă, apa plată în limonadă cu fum și chipurile morocănoase în fețe luminoase. În cadrul atelierelor „Înșiră-te, margărite!” și „Mozaic creativ”, Cenușăreasa îi va învăța pe cei mici să creeze cele mai colorate bijuterii, iar Ileana Cosânzeana va modela lutul în diverse forme decorate cu paiete, mărgele și pufi colorați.

De asemenea, îndrăgitele personaje de desene animate, Tinkerbell și Peter Pan, îi vor ajuta pe copii să construiască aripi magice la atelierul de creație „Magia zânelor de primăvară”. „Micii toboșari”, „Felicitări vesele de Paște”, „Tu știi cât e ora?”, „Atelierul iepurașului” și „Scufița Roșie” sunt alte ateliere inedite,  în cadrul cărora copiii își vor putea pune creativitatea și îndemânarea la încercare.

Concerte de muzică

Pe scena amplasată lângă Foisor vor concerta cvartete, fanfare, orchestre, coruri, trupe și artiști îndrăgiți: Orchestra Națională „Valahia”, alături de vedete ale muzicii populare, Adrian Nour, Andreea Bănica & band, Provincialii, Jazz Hot Club Romania, Tudor Turcu, Corul de Copii Radio.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net