Starea de alertă în sectorul 1 al Capitalei, respinsă de prefectul Alin Stoica

deseuri.jpg

Deșeuri în sectorul 1
Situația deșeurilor care au sufocat Sectorul 1 al Bucureștiului nu este atât de gravă încât să se impună starea de alertă
Sursa foto: Clotilde Armand/ Facebook

Instituirea stării de alertă în sectorul 1 al Capitalei, solicitată de Clotilde Armand în contextul scandalului cu Romprest, a fost respinsă de prefectul Alin Stoica. „Nu consider că amenințarea este suficient de gravă încât să se poată institui măsuri de urgență sau excepționale”, a declarat acesta.

Prefectul Capitalei, despre instituirea stării de alertă în sectorul 1

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunță că nu își va da acordul pentru instituirea stării de alertă în Sectorul 1, așa cum a cerut primarul Clotilde Armand, care se află în conflict deschis cu societatea de salubrizare Romprest. 

„Autoritățile responsabile nu consideră că amenințarea este suficient de gravă încât să se poată institui măsuri de urgență sau excepționale”, informează Mediafax.

„Am primit documentații parțial de la DSP, Autoritatea pentru Mediu și Garda de Mediu în dimineața aceasta (joi - n.r.). Din notele de constatare primite de la aceste autorități nu rezultă că ar exista un pericol iminent, drept pentru care nu este întrunită a doua condiție prevăzută de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă. În acest moment autoritățile responsabile nu consideră că amenințarea este suficient de gravă încât să se poată institui măsuri de urgență sau excepționale care să ducă la înlăturarea situației”, spune Alin Stoica.

alin-stoica.jpg

Alin Stoica, prefectul Bucureștiului
Alin Stoica a anunțat că va urmări cu atenție situația din sectorul 1 și va lua măsuri imediate dacă acestea se impun
Sursa foto: Alin Stoica/Facebook

Alin Stoica: „Voi continua să caut soluții”

El admite că există disfuncționalități în funcționarea serviciului de salubrizare.

„Voi continua să caut soluții cu Primăria Sectorului 1 și prestator în așa fel încât disconfortul pentru cetățeni să fie cât mai mic și să nu ajungă să fie un pericol. Voi continua să cer autorităților să monitorizeze situația și în cazul în care vor descoperi că există o amenințare să intervenim rapid”, adaugă prefectul Capitalei.

El precizează că punctul de blocaj rămâne același, respectiv relația dintre Romprest și unul dintre sortatori, Romwaste, generată de o creanță neachitată către sortator, scrie digi24.

Primarul Clotilde Armand a cerut Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației sanitare. Edilul șef a trimis o adresă și spune că situația este cauzată „de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1