Sorin Oprescu, arestat 30 de zile. 1 milion de euro mită

Ultima actualizare:

    Sorin Oprescu este acuzat de procurorii DNA că ar fi luat mită de 25.000 de euroFoto: arhivă Click!
Sorin Oprescu este acuzat de procurorii DNA că ar fi luat mită de 25.000 de euroFoto: arhivă Click!

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a fost reţinut sâmbătă noaptea (5 septembrie), a fost arestat, fiind acuzat de luare de mită, iar duminică (6 septembrie) a fost arestat pentru 30 de zile. Un denunţător susţine că i-a dat edilului mită de un milion de euro, în ultimii trei ani.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată de judecătorii Tribunalului Bucureşti, potrivit digi24.

Sorin Oprescu a contestat decizia arestării

Mandatul de arestare pentru 30 de zile a fost emis duminică noapte (7 septembrie).  Decizia luată de judecători nu este definitivă, însă este executorie, Sorin Oprescu fiind dus în arestul Poliţiei Capitalei. Primarul capitalei a fost reţinut de procurorii anticorupţie după ce ar fi primit 25.000 de euro mită. Primarul Capitalei a contestat decizia.

Avocatul lui Sorin Oprescu, Victor Mocanu, a declarat la scurt timp după ce a fost emis mandatul de arestare pe numele primarului, că acesta nu ar fi luat nici mita de 25.000 de euro, aşa cum susţin procurorii DNA şi că nici nu ar fi cerut-o.

"Am văzut că se discută că ar fi primit mită un milion de euro. Sunt doar susţineri nereale ale denunţătorului. Domnul Oprescu a dat declaraţie amplă în fata judecătorului deşi este nedormit de peste 40 de ore", a declarat avocatul lui Sorin Oprescu, potrivit Mediafax.

Pe lângă Sorin Oprescu, în acest dosar au mai fost reţinuţi şi fostul şofer al primarului Capitalei, Cristian Stanca, directoarea Centrului Cultural "Palatele Brâncoveneşti", Ruxandra Petroi Avasiloa, adjunctul ei, Florin Şuleapă şi directorul economic al Primăriei, Mircea Constantinescu.

Ce avere are Sorin Oprescu

Potrivit declaraţiei de avere, Sorin Oprescu deţine două terenuri intravilane, în comuna Ciolpani (judeţul Ilfov) şi Predeal, un aparatament şi o vilă, obiecte de arte, de cult, sume importante de bani şi bijuterii. Primarul Sorin Oprescu are un teren intravilan de 1.000 de metri pătraţi în Ciolpani, în apropiere de Bucureşti şi un alt teren intravilant în Predeal, cu suprafaţa de 500 de metri pătraţi.

Tot în Ciolpani, Sorin Oprescu mai are o casă de locuit cu o suprafaţă de 480 metri pătraţi. În Capitală, acesta este proprietarul unui apartament de 172 de metri pătraţi. Edilul mai deţine obiecte de artă în valoare de 57.000 de euro, bijuterii, ceasuri şi aparate electronice de 25.000 de euro şi obiecte de cult de 9.000 de euro.

Sorin Oprescu are în conturi 156.671 de lei şi 32.800 de dolari. În declaraţie de avere mai sunt menţionate şi două contracte de concesiune, în valoare de 8.000 de lei, respectiv de 597.400 de lei şi 25.000 de euro.

Traian Băsescu susţine că Sorin Oprescu este nevinovat

Fostul Preşedinte al României a sărit în apărarea lui Sorin Oprescu. Traian Băsesc crede că acest scandal îi va afecta credibilitatea edilului: “„Este, dacă vreți, o lovitură imparabilă de credibilitate, că nu e ceva de care și-a adus aminte unul cu cătușele la mână în fața procurorului. S-a produs fragrantul, ceea ce nu lasă drept de replică și explicație. Asta e.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net