Șef de secție de la Floreasca, acuzat că și-a rănit colegii cu bisturiul folosit la operație

doctor-sorin-paun.png

medicul sorin paun in halat alb
Medicul Sorin Păun este acuzat că și-a înțepat colegii intenționat, în timpul unei crize de furie
foto: captură TV

Un nou scandal la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, cea mai mare unitate sanitară cu acest specific din România. Șeful secției de Chirurgie 2, Sorin Constantin Păun, este acuzat de doi medici rezidenți că într-un exces de furie și-ar fi înțepat colegii cu bisturiul în timpul unei intervenții chirurgicale.

Medicii rezidenți acuză faptul că bisturiul a fost folosit pentru a opera o pacientă bolnavă de hepatită C. Unul dintre medici se teme că s-ar putea să fi fost infectat. Plângerea a fost făcută la Colegiul Medicilor, la Ministrul Sănătății și la conducerea spitalului.

În urma incidentului de la Spitalul de Urgență Floreasca, ministrul Sănătății, Victor Costache, a decis să trimită din nou Corpul de Control. Cei doi medici rezidenți îl acuză pe doctorul Păun că este permanent excesiv de nervos și au anunțat că refuză să mai lucreze cu acesta.

Doctorul Păun a devenit șef al secției Chirurgie 2 după ce doctorul Mircea Beuran a fost demis în decembrie 2019. Beuran a fost acuzat că a coordonat echipa de medici care a realizat o intervenție chirurgicală în timpul căreia o pacientă a fost cuprinsă de flăcări. Femeia bolnavă de cancer, în vârstă de 66 de ani, a murit în urma incidentului

Loading...

Citește și