S-au făcut că ne curăţă staţiile de metrou şi vor lua 9 milioane €

mizerie-metrou.jpg

Piaţa Romană. Iulie 2014
Piaţa Romană. Iulie 2014. Gunoaiele din subteran nu erau ridicate cu zilele

Ce mai pleaşcă! O societate cu 30 de angajaţi va câştiga 9 milioane de euro în următorii patru ani pentru salubrizarea trenurilor şi ridicarea gunoiului din staţiile de metrou. E vorba de o firmă care are ca activităţi principale distribuirea de preparate culinare şi organizarea de nunţi.

Aceeaşi firmă care a fost hulită în acest an de zeci de mii de călători pentru modul în care a efectuat curăţenie la metrou, Libro Events, a pus mâna pe un contract bănos. Societatea, care are ca activităţi principale livrarea de mâncăruri pentru nunţi şi botezuri, va strânge gunoiul din staţiile metrou în următorii patru ani. Metrorex i-a încredinţat această sarcină la 8 septembrie, în urma unei licitaţii deschise, contra a nu mai puţin de 8,7 milioane de euro. Suma a fost considerată cea mai avantajoasă ofertă. Firma, care a mai asigurat curăţenia la metrou pentru perioade scurte de timp, are doar 30 de angajaţi.

gunoaie-pipera.jpg

Pipera. Mai 2014.
Pipera. Mai 2014. În tomberoane nu mai era loc să pui un ac

Salariaţii săi nu au făcut faţă numărului mare de staţii, motiv pentru care evacuarea gunoaielor de pe peroanele de metrou s-a făcut cu dificultate. În această situaţie s-a ajuns după ce contractul semnat de Metrorex cu societatea de salubrizare Romprest a expirat în ianuarie 2014. Din dorinţa de reducere a costurilor, administraţia de la metrou a demarat o altă licitaţie, care a fost contestată de firma exclusă din peisaj. Blocarea procedurii de licitaţie i-a determinat pe responsabilii de la metrou să găsească o soluţie temporară, angajând o firmă de catering să ridice gunoiul.

Loading...

Citește și

  • Metroul este cel mai rapid mijloc de transport din Capitală. Astfel că se munceşte de zor ca traseul lui să se extindă cu încă 6,2 kilometri. Lucrările la Magistrala 5, care va lega centrul oraşului de cartierul Drumul Taberei, au început în urmă cu un an şi deja o staţie e aproape gata. Reporterii Click! au fotografiat lucrările din adâncuri.