Record mondial la cursul de resuscitare de pe Arena Națională

Ultima actualizare:

    Pe 26 iulie 2011, nu mai puțin de 7.402 români au participat la cel mai mare curs de resuscitare
Pe 26 iulie 2011, nu mai puțin de 7.402 români au participat la cel mai mare curs de resuscitare

Peste 5.900 de români s-au înscris, până astăzi, la cel mai mare curs de resuscitare, "Record pentru viaţă". Cei prezenți învață manevrele de prim-ajutor, iar cu acesată ocazie se va obține unui nou record mondial, după succesul din 2011.

”Evenimentul, organizat de Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, va avea loc la sfârşitul lunii mai, pe Arena Naţională din Bucureşti. Ceea ce este impresionat este faptul că peste un sfert dintre cei înscrişi au avut în familie, printre prieteni sau cunoştinţe, persoane care au suferit un stop cardiorespirator şi au fost ajutaţi imediat de cei care cunoşteau manevrele de prim-ajutor”, a anunțat Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă.

Aici vă înscrieți

Cei care doresc să participe la eveniment se pot înscrie online, pe pagina de Internet www.recordpentruviata.ro.

Primii 12.000 de participanţi înscrişi vor fi alertaţi prin intermediul aplicaţiei "Există un Erou în fiecare dintre voi", de fiecare dată când o persoană va fi în stop cardiorespirator în apropierea lor, a adăugat managerul.

“La evenimentul «Record pentru viaţă - 110 ani de Salvare a Vieţii», fiecare participant va aplica pe un manechin procedura standard de 30 de compresii cardiace şi două insuflări pulmonare. Vor fi prezenţi şi 600 de instructori atestaţi. Performanţa cursanţilor va fi recunoscută ca record mondial de către specialiştii Guinness World Records (GWR). În acest sens, un reprezentat GWR va fi prezent pe Arena Naţională în ziua recordului. Recordul este un omagiu adus profesorului Nicolae Minovici, care, în urmă cu 110 ani, punea bazele Serviciului de Salvare. De atunci Salvarea funcţionează fără întrerupere”, a mai spus dr. Alis Grasu.

Record mondial și în 2011

O performanţă similară a fost înregistrată în Cartea Recordurilor în 27 iulie 2011, când 7.402 români au învăţat simultan cum să facă resuscitare şi să acorde primul ajutor.

Evenimentul a fost organizat, atunci, pe stadionul Dinamo Bucureşti şi s-a intitulat "Salvăm vieţi şi intrăm în Cartea Recordurilor".

La evenimentul de la sfârşitul lunii mai este necesară prezenţa a peste 12.000 de români.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net