Poftiţi în Sala Mare de la Teatrul Naţional!

sala-mare-tnb-acum.jpg

Acum
Foto: Teatrul Naţional/ Florin Ghioca

Bijuteria Teatrului Naţional din Capitală, Sala Mare îşi redeschide porţile pe 18 aprilie de la ora 19.00, cu premiera “Înşir’te mărgărite”. Este doar una dintre cele şapte scene, care fac din această instituţie de spectacole, proaspăt modernizată, teatrul cu cele mai multe săli din lume.

Sala Mare, care şi-a schimbat complet arhitectura, mobilierul şi culoarea, are o capacitate de 940 de locuri şi e ultima dintre scenele Teatrului Naţional care este inaugurată după ce a fost modernizată. Din punct de vedere al performanţelor tehnice este considerată un etalon în Europa alături de Sala Mare a Teatrului Naţional din Budapesta şi Sala Olivier a Royal National Theatre din Londra. Iată câteva caracteristici: are 5 trape de 3x15 metri care pot urca la 4,8 metri înălţime sau coborî la 2,20 metri, iar o parte din ea, cu un diametru de 14 m, aflată pe un ax culisant de 15x16 metri poate dispărea sub ochii spectatorilor.

sala-mare-tnb-inainte.jpg

Înainte
Foto: Teatrul Naţional/ Florin Ghioca

Şi nu este tot: alte 11 mecanisme pot face să se mişte după cum cere spectacolul, diferite părţi ale imensei scene care se poate deschide de la 10 la 15 metri. Spectacolul ”Înşir’te mărgărite” ce redeschide sala reuneşte 80 de interpreţi care vor folosi 300 de costume. Regia este semnată de Dan Puric, iar muzica de Gheorghe Zamfir. Biletele costă între 20 şi 100 de lei.

Investiție de 60 de milioane de euro

cladiretnb-2015.jpg

În anul 2015
Foto: Teatrul Naţional/ Florin Ghioca

Modernizarea Teatrului Național din București a început în aprilie 2011. Lucrările au constat în consolidarea, modernizarea clădirii, a acoperișului, refacerea fațadei imobilului la forma din anii ‘80. Numărul de săli a fost mărit de la cinci la șapte, au fost înlocuite toate rețelele și instalațiile necesare bunei funcționări a Teatrului Național.

cladiretnb-2011.jpg

În anul 2011
Foto: Teatrul Naţional/ Florin Ghioca

Investiția totală s-a ridicat la 60 de milioane €.

Loading...