Piaţa Sudului din Bucureşti, coşmarul şoferilor!

pia16-act-ed-1.jpg

Din trei benzi de circulaţie pe Calea Văcăreşti, sensul spre Brâncoveanu, de azi rămân doar două
Foto: Dorin Constanda

”Lăsaţi voi ce intraţi aici orice speranţă”. Acestea sunt cuvintele care ar trebui gravate deasupra intersecţiei de la Piaţa Sudului, care devine pe zi ce trece un iad pentru şoferi. Pentru recuperarea întârzierilor pe şantierul de amenajare a pasajului rutier subteran din zonă, autorităţile instituie de azi noi restricţii pe Calea Văcăreşti.

Potrivit specialiştilor Primăriei Capitalei, breteaua de circulaţie şi trotuarul de pe Calea Văcăreşti, din dreptul benzinăriei Mol, sensul spre Bd. Constantin Brâncoveanu, vor fi blocate timp de o lună. E vorba de montarea unor noi stâlpi de iluminat şi pentru susţinerea reţelei electrice a mijloacelor de transport (troleibuze şi tramvaie) care traversează zona. De asemenea, se reamenajează zona pietonală şi se finalizează rampa dinspre Calea Văcăreşti a pasajului rutier subteran. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, traficul rutier se va desfăşura în continuare pe această arteră pe patru benzi, câte două pe sens.

pia2untitled-1.jpg

Foto: Dorin Constanda

“Am impus constructorului un ritm de lucru mai rapid pentru a putea respecta noul termen de 30 iunie pentru finalizarea proiectului”, a explicat primarul Capitalei, Răzvan Sava. Lucrarea de la Piaţa Sudului presupune construirea unui pasaj rutier subteran pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile, a patru pasaje pietonale în intersecţie, remodelarea sensului giratoriu prin amenajarea a patru benzi şi refacerea tuturor reţelelor de utilităţi.

”Șoferii sunt condamnați”

16-act-ed-4.jpg

Foto: Dorin Constanda

Gilbert Pirpiliu, șofer: ”O să fie jale și durere. Eu trec prin zonă des și sunt direct afectat de ce se întâmplă în această mare intersecție. Din păcate nimeni nu se gândește la șoferi și la timpul pierdut de ei în această intersecție”.

 

26-act-ed-5.jpg

Foto: Dorin Constanda

Dragoș Rizea, șofer: ”Credeam că în această intersecție nu poate fi mai rău decât este acum, dar se pare că m-am înșelat. Șoferii sunt condamnați de autorități să stea în trafic cu orele. Ca să traversezi zona îți trebuie acum, la orele de vârf, zeci de minute! Oare cât o să pierzi după noile restricții?”.
Loading...