Pelerinaj vineri în București, la moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur. Unde au fost puse rămășițele sfinte

Ultima actualizare:

    Pelerinajul la moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur se încheie vineri searăFoto: basilica.ro/Mircea Florescu
Pelerinajul la moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur se încheie vineri searăFoto: basilica.ro/Mircea Florescu

Încă un pelerinaj în București. Astăzi este sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur iar credincioșii se pot închina la moaștele acestuia la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, biserica de la intrarea în șantierul pentru ridicarea imensei biserici. Sfântul este considerat cel mai important interpret al Sfintei Scripturi

Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur au fost puse de joi în pridvorul bisericii din fața catedralei cu respectarea normelor de protecție sanitară în vigoare. Paraclisul Catedralei Mânturii Neamului își serbează cu această ocazie hramul.

Credincioșii prezenți la pelerinaj primesc și agheasma mică

Potrivit basilica.ro, episcopul vicar Varlaam Ploieșteanul a ținut vineri dimineață o slujbă în care a vorbit de importanța Sfântului Ioan Gură de Aur și a sfințit conform obiceiului”agheasma mică”, așa încât participanții la pelerinaj pot lua și apă sfântă. La ora 18.00 se va desfășura slujba Sfântului Maslu după care moaștele vor fi introduse din nou în biserică.

Moaștele sunt un cadou de la Vatican cu ocazia vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România
Moaștele sunt un cadou de la Vatican cu ocazia vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România

Cum au ajuns moaștele în România

Paraclisul Catedralei Mântutii Neamului deține moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur din 2011. Fragmentul a fost dăruit de un cardinal italian Bisericii Ortodoxe Române în octombrie 1997 pentru viitoarea Catedrală a Mântuirii Neamului. Potrivit basilica.ro, evenimentul a avut loc ca semn de bunăvoință din partea Vaticanului, în zilele premergătoare venirii Papei Ioan Paul al II-lea în România. Timp de un deceniu, moaștele au fost păstrate în Paraclisul Sf. Gheorghe al Reședinței Patriarhale. În 2007, la 1600 de ani de la trecerea în veșnicie a sfântului, au fost duse la Biserica Sf. Ecaterina a Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net