Patinoarul Mihai Flamaropol va avea pârtie de schi pe acoperiș

simular_patinoar_nou_-_dinspre_lac.jpg

patinoarul Mihai Flamaropol, lucrări patinoarul Mihai Flamaropol, santier patinoar
Pe acoperiș se vor putea practica sporturi de iarnă. Foto: proiect de arhitectură

Lăsat în paragină ani la rând, patinoarul Mihai Flamaropol din Capitală va fi transformat într-un centru sportiv și de agrement la cele mai înalte standarde. Lucrările de modernizare a complexului au început în această lună și vor fi gata în cel mult doi ani. Patinoarul va avea pe acoperiș o pârtie pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Transformarea patinoarului Mihai Flamaropol și construirea unor spații suplimentare pentru practicarea diverselor sporturi vor costa Municipalitatea aproape 100 de milioane de lei. Pentru acest an, primăria a alocat 33,5 milioane de lei, iar lucrările au început în forță cu săpăturile necesare realizării fundației.  

santier_-_foto_2.jpg

patinoarul Mihai Flamaropol, lucrari patinoarul Mihai Flamaropol, santier patinoar, fundatie patinoar Flamaropol
Lucrările au început în această lună. Foto: PMB

Noul patinoar va avea o capacitate de 3.100 de locuri și va fi destinat atât sportivilor de performanță (patinaj artistic, hochei), cât și publicului larg. Patinoarul va fi unul artificial, dotat cu echipamente de ultimă generație, care va putea găzdui competiții sportive pe gheață de nivel internațional.

Construcția se va întinde pe aproximativ 9.500 de metri pătrați și va avea dublă funcțiune: patinoar și centru sportiv și de agrement.

Ce va conține viitorul patinoar

În cadrul centrului sportiv și de agrement vor exista spații pentru exerciții fizice “clasice“ (bazin de înot, spațiu wellness, sală de baschet, săli de fitness și aerobic), dar și pentru disciplinele de sport urban (skateboarding, skating, byking, escaladă). Nu vor lipsi spațiile comerciale dedicate sporturilor (magazin de echipament sportiv), dar și de uz gastronomic (cafenea și restaurant).

Proiectul prevede, de asemenea, construirea unei parcări cu 108 locuri, atât pentru public, cât și pentru sportivi, respectând astfel cerințele de omologare ale federațiilor internaționale de hochei, patinaj, precum și normele de urbanism în vigoare.  

simulare_patinoar_nou_-.jpg

patinoarul Mihai Flamaropol, lucrari patinoarul Mihai Flamaropol, santier patinoar, fundatie patinoar Flamaropol
Așa va arăta patinoarul Mihai Flamaropol după terminarea lucrărilor. Foto: proiect de arhitectură

Proiectanții au desenat peste 14.000 de metri pătrați de spații verzi, atât la sol, cât și pe acoperișul clădirii. Acesta va avea doar caracter pietonal. Tot pe acoperiș va fi amenajat un spațiu destinat practicanților sporturilor pe role, skate sau bicicletă. Pe timpul iernii, suprafața va putea fi amenajată ca snow park, în acest scop fiind prevăzuta amplasarea unui tun de zăpadă în vârful pantei principale, anunță primăria.

„Am prevăzut în buget suma de 33,5 milioane de lei pentru acest proiect și vă asigur că, împreună cu echipa mea, voi lua toate măsurile pentru ca ritmul în care se lucrează să fie cel pe care ni-l dorim cu toții, iar lucrarea să fie finalizată la timp. În mai puțin de doi ani, loturile naționale de hochei și patinaj ale României trebuie să se poată pregăti și antrena în condiții optime, pe un patinoar nou, dotat și echipat corespunzător și, implicit, să poată reprezenta România pe plan internațional”, a declarat primarul Gabriela Firea.

patinoar_vechi_-_foto_1.jpg

patinoarul Mihai Flamaropol, lucrări patinoarul Mihai Flamaropol, santier patinoar
Patinoarul era într-o stare avansată de degradare la sfârșitul anului trecut. Foto: PMB

Patinoarul a fost construit în 1952 și face parte din complexul sportiv „Lia Manoliu”.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1