O nouă rundă de stropiri împotriva țânțarilor, în Capitală și la Zoo. Mii de străzi sunt cuprinse în cel de-al 8-lea tratament

Ultima actualizare:

    Se stropește împotriva țânțarilor pe mai multe spații verzi, aflate în administrarea Primăriei CapitaleiFoto: Primăria Capitalei
Se stropește împotriva țânțarilor pe mai multe spații verzi, aflate în administrarea Primăriei CapitaleiFoto: Primăria Capitalei

Primăria Capitalei a demarat începând de astăzi, 18 august, cel de-al al 8-lea tratament de combatere a țânțarilor și al 5-lea tratament de larvicidare (eliminare a larvelor de țânțari). În program, sunt cuprinse 5.360 de străzi, pracuri, cimitire, spitale, baze sportive, unități militare, dar și Grădina Zoologică.

Tratamentele de combatere a țânțarilor adulți se realizează de la periferia Capitalei către interiorul orașului și se aplică pe spațiile verzi.

Acestea se vor desfășuara zilnic, în intervalul 21.30-5.30 şi se va aplica în următoarele zone:

  • Sectorul 1-1.264 de străzi, 27 de parcuri, nouă baze sportive, 21 de unități militare, 10 cimitire, 17 spitale, trei complexuri studențești, două locații ale TVR, Grădina Zoologică;
  • Sectorul 2 -1.026 de străzi, 38 de parcuri, două baze sportive, trei unități militare, șapte cimitire, 13 spitale;
  • Sectorul 3 -768 de străzi, opt parcuri, șase baze sportive, trei cimitire, trei spitale, un complex studențesc, o unitate militară;
  • Sectorul 4- 643 de străzi, șase parcuri, o bază sportivă, opt unități militare, șapte cimitire, nouă spitale;
  • Sectorul 5 -1.002 de străzi, 11 parcuri, cinci baze sportive, 20 de unități militare, nouă cimitire, trei spitale;
  • Sectorul 6- 657 de străzi, 16 parcuri, o bază sportivă, 20 de unități militare, zece cimitire, un spital.

Substanța folosită împotriva țânțarilor poate provoca iritații respiratorii

Operatorii acționează cu 12 utilaje de mare capacitate ultra low volume (ULV) și cu șase autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger.

Substanța folosită pentru combaterea țânțarilor adulți este insecticidul Microsin. Produsul este avizat de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide, pentru utilizarea la exterior, în zone rezidențiale și recreaționale, fără efecte adverse asupra organismului uman și a mediului înconjurător.

În caz de contact direct poate provoca iritații ale căile respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfășoară pe durata nopții.

Tratamente împotriva larvelor de țânțari

Tot începând de astăzi se aplică vor aplica și cel de-al 5-lea tratament de eliminare a larvelor de țânțari. Acesta se va efectua în zonele din imediata vecinătate a malurilor de lac sau în zonele cu vegetație dezvoltată în interiorul lacului, precum şi în zonele de mică adâncime a apei.

Substanța biocidă este Vectobac, aprobată de Ministerul Sănătății și nu pune în pericol fauna și flora de pe malurile lacurilor.

Pentru sesizări și reclamații puteți contacta Compania Municipală Eco Igienizare București 24/24 h, la numărul de telefon 0752.041.898 sau pe mail la dispecerat@cmeib.ro.

Citește și: 

15 metode prin care scăpăm rapid și sigur de țânțari

Atenţie la înţepăturile de ţânţari! «Poţi intra în şoc anafilactic»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net