O fetiță a câștigat zile pentru tatăl său. Cum l-a împiedicat să se sinucidă

Ultima actualizare:

    Plutonier major Mădălin Ruță, jandarmul care a intervenit în cazul de pe Calea MoșilorFOTO: Facebook DGJMB
Plutonier major Mădălin Ruță, jandarmul care a intervenit în cazul de pe Calea MoșilorFOTO: Facebook DGJMB

Clipe de groază pentru familia unui bucureștean de 50 de ani, care amenința că se sinucide, aruncând în aer apartamentul din Calea Moșilor. Jandarmii au reușit să-l împiedice la timp, după două ore de negocieri, la capătul cărora i-au făcut legătura telefonic cu fiica lui de 11 ani.

Polițiștii și Jandarmii au fost alertați că un bărbat înarmat cu un cuțit amenință că se sinucide, într-un apartament pe Calea Moșilor. Refuza să colaboreze, ținând ușa încuiată. Oamenii legii au ajuns la fața locului, iar negociatorul Jandarmeriei București a făcut tot posibilul să împiedice nenorocirea.

Mai întâi, plutonierul major Mădălin Ruță a urcat în fața ușii apartamentului, de unde a început să-i vorbească bărbatului, începând o luptă contracronometru pentru viața acestuia. După ce s-a prezentat și i-a cerut să comunice cu el, jandarmul a fost nevoit să iasă din bloc, pentru a păutea fi văzut de către sinucigaș, la cererea acestuia din urmă. În acest fel, negociatorul i-a câștigat încrederea lui Iurie, bărbatul care avea de gând să-și încheie socotelile cu viața.

”Ce faci, tati? Oamenii nu vor să-ți facă rău, vor să te ajute”

Jandarmul a aflat că are o soră și o fiică. Întors la ușa apartamentului, prin crăpătura formată de lanțul încuietorii, l-a întreabat dacă vrea să vorbească cu ele. Fără să mai primească vreun semn din partea bărbatului, jandarmul ia decizia de a forța ușa. În momentul în care a intrat în casă, l-a găsit în bucătărie, umblând la conducta de gaze. Oamenii legii au cerut imediat evacuarea zonei și oprirea alimentării cu gaze. În același timp, negociatorul i-a întins telefonul bărbatului, spunându-i că fiica lui, Victoria, dorește să-i vorbească. A fost nevoie doar de câteva cuvinte ale copilei în vârstă de 11 ani pentru ca întreaga poveste să ia o întorsătură fericită. ”Ce faci, tati? Oamenii nu vor să-ți facă rău, vor să te ajute.”, i-a spus fetița.

Două ore de negocieri 

Brusc, glasul și îndemnul fiicei sale l-au făcut pe bărbat să renunțe la cuțitul pe care îl avea în mână. Astfel, după mai bine de două ore de dialog, jandarmul a reușit să îl salveze pe bărbat și să îl conducă la ambulanța care aștepta la parterul blocului. ”Mădălin spune că în cei 12 ani de activitate în Jandarmerie a învățat de la colegi și din experiențele lui profesionale un lucru foarte important: trebuie să știi să vorbești cu oamenii. Și ne mai mărturisește un singur lucru: în această misiune, pentru victoria lui îi rămâne dator Victoriei, fetița de 11 ani care a reușit să înmoaie pornirile tatălui ei”, se arată într-un comunicat al DGJMB.

Citește și: 

Terifiant! Un prahovean a vrut să se sinucidă din dragoste. A reușit din a doua încercare

A vrut să se sinucidă pe Facebook! Şofer român, cu peste 170 km/h, izbeşte violent un TIR

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net