Noi restricții în Capitală! Bucureștiul a atins incidența de 2 la mia de locuitori

Ultima actualizare:

    Capitala intră sub noi restricții anti Covid, odată cu atingerea incidenței de 2 la mia de locuitori
Capitala intră sub noi restricții anti Covid, odată cu atingerea incidenței de 2 la mia de locuitori

Autoritățile pregătesc noi restricții pentru Capitală, odată ce incidența numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 a atins pragul de 2 la mia de locuitori.

Sub ce restricții intră Capitala la o incidență de 2 la mie 

Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică, rata de incidență COVID a ajuns în Capitală la 2,05. În urmă cu o zi era 1,93. În această situație, bucureștenii s-ar putea aștepta la noi restricții după ce o propunere în acest sens a DSP va fi transmisă Prefecturii Capitalei și după convocarea ședinței Comitetului Municipal.

Iată câteva măsuri care ar putea fi impuse

  • Cinematografele și sălile de spectacole ar putea primi spectatori pe cel mult 70% din locurile disponibile.
  • S-ar putea organiza festivaluri și concerte în aer liber cu 2500 de participanți, dar aceștia vor trebuie să fie vaccinați, să fi trecut recent prin boală,  sau să prezinte un test anti Covid negativ.
  • Competițiile sportive se pot desfășura cu public, dar cu prezență de 50% a spectatorilor și nu 70% așa cum se întâmplă la o rată de sub 2 la mia de locuitori. 
  • Cluburile, barurile, discotecile ar putea primi clienți pe o suprafață de cel mult 70% din capacitatea maximă, însă cu condiția ca toți cei participanți să fie vaccinați.
  • În ceea ce privește evenimentele private, cum ar fi nunțile sau botezurile, acestea ar putea fi organizate cu cel mult 150 de persoane în exterior sau cu 100 de persoane în interior. Numărul celor invitați în interior poate crește la 300 dacă aceștia vor prezinta dovada vaccinării, dovada unui test Covid negativ sau au trecut recent prin boală. Practic, aceste persoane ar trebui să aibă asura lor certificatul verde Covid. Însă numărul invitaților nu este limitat în situația în care toată lumea este imunizată și face dovada.

CITEȘTE ȘI: În București mai sunt doar trei locuri libere în secțiile de terapie intensivă Covid

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net