Noaptea, în Parcul Herăstrău, după pokemoni. “Să-ţi bagi camera aia video în fund!”

herastrau.jpg

herastrau, tineri
Parcul Herăstrău, teren de "vânătoare" nocturnă
Foto: "Adevărul"

România nu putea scăpa de "virusul" PokemonGo, după ce milioane de oameni din întreaga lume şi-au instalat aplicaţia-joc şi au început să cutreiere oraşele cu ochii nedezlipiţi de ecranul telefoanelor. Faimoasele personaje de benzi şi desene animate i-au făcut pe bucureşteni să ia cu asalt Parcul Herăstrău la ore târzii.

E trecut de miezul nopţii, iar pe aleile Herăstrăului se plimbă doar îndrăgostiţi rătăciţi sau câţiva pensionari care locuiesc în apropierea parcului şi pe care canicula îi împiedică să doarmă. Brusc, în jurul lacului se strâng armate de "zombie", aşa cum le spun trecătorii nocturni celor care umblă după pokemoni.  Zeci de tineri, răzleţi sau în grupuri, se plimbă pe alei, încercând să captureze inamicii din "realitatea augmentată".

Toţi îşi văd de drum, absorbiţi de duelurile pe care le poartă cu “monstruleţii”.  Un tânăr aflat în parc împreună cu prietena ridică ochii din ecranul albasatru al telefonului şi îl apostrofează pe reporter: “Să-ţi bagi camera aia video în fund!”. Iubita lui se uită prin ochelarii cu ramă groasă şi îi dă dreptate.

"Un loc plin de peşte"

Oamenii vin din mai toate cartierele Bucureştiului, pentru că Herăstrăul este un "spot", adică un loc în care se adună foarte mulţi pokemoni, numai buni de lovit cu bile virtuale, manevrate cu dibăcie prin mişcări circulare cu degetul pe ecran. 
Cineva spune că pokemonii nu apar numai noaptea, ci sunt prezenţi şi ziua în Herăstrău, "un loc plin de peşte”. Pe o bancă, doi tineri dezvăluie că sunt medici rezidenţi şi butonează de zor, în căutarea unor “capturi” mai valoroase.

Cei mai mulţi dintre fanii jocului “Pokemon Go” nu recunosc că au devenit dependenţi. Dar nici nu vor să vorbească despre faptul că un joc virtual i-a scos din casă, ceea ce n-au reuşit îndemnurile la jogging sau concertele importante. Paznicii de noapte se plimbă uşor amuzaţi printre “vânători”, care îşi continuă goana în parcul din inima oraşului.

Citeşte articolul complet şi vezi video pe adevarul.ro!

 

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1