Metrourile spaniole intră în circulație peste două săptămâni

Ultima actualizare:

    16 trenuri spaniole  ne-au costat 123 de  milioane de euro.  Primele vor circula  pe Magistrala 2 Fotografii: Dorin Constanda
16 trenuri spaniole ne-au costat 123 de milioane de euro. Primele vor circula pe Magistrala 2 Fotografii: Dorin Constanda

Veste bună pentru cei care călătoresc cu metroul! Primele patru garnituri produse de spaniolii de la Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles SA (CAF) intră în circulație în două săptămâni. Cel puțin asta promit reprezentanții Metrorex, care au anunțat că trenurile au trecut testele de anduranță și se așteaptă aprobarea din partea Autorității Feroviare Române (AFER).“Primul tren de metrou, „Dunărea”,  a finalizat cu succes probele de anduranţă, având efectuat un parcurs de 20.010 km.

simeon stalpnicul png

Umătorul pas până la punerea în funcţiune cu călători, este emiterea de către AFER a Agrementului Tehnic Feroviar pentru acest tip de tren. În funcţie de eliberarea acestui document va putea avea loc recepţia şi, ulterior, intrarea în circulaţie cu călători. Au fost finalizate şi testele de anduranţă de serie de câte 2.000 km şi la celelalte trei trenuri.

Astfel, sunt create premisele ca primele patru trenuri să fie puse în circulaţie cu călători în prima parte a lunii iulie“, au anunțat cei de la Metrorex, potrivit B365.ro. Metrourile ar fi trebuit să circule încă din luna mai, însă, AFER nu a eliberat autorizația, din cauza faptului că acestea au avut o problemă de fabricație.

Mai exact, au fost prea late, în comparație cu calea de rulare și, ca atare, peroanele au fost tăiate câțiva centimetri. Celelalte 12 garnituri vor intra în graficul Metrorex până la sfârșitul anului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net