Martor: mașina lui Oprea a trecut în viteză pe lângă polițistul mort

accident.jpg

bogdan gigina
Bogdan Gigină (28 de ani) a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pentru lucrări la reţeaua de gaze
foto: arhivă Click!

Polițistul Bogdan Gigină (28 de ani), de la Brigada Rutieră, a murit marţi, 20 octombrie, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pentru lucrări la reţeaua de gaze. Miercuri au circulat mai multe zvonuri cu privire la misiunea acestuia, iar joi a venit confirmarea oficială. Gigină deschidea drumul pentru coloana oficială în care se afla ministrul Gabriel Oprea. Martorii completează tabloul cu amănunte cutremurătoare: mașina lui Oprea ar fi trecut în viteză pe lângă polițistul mort.

După o zi în care informațiile despre moartea polițistului de la Brigada Rutieră au circulat mai mult pe forumurile motocicliștilor, oficialii Poliției Capitalei au trimis un comunicat în care precizează în ce fel de misiune era implicat Bogdan Gigină.

"Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice poliţiei rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranţă, a unei coloane oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic", se precizează în comunicatul Poliției Capitalei, citat de Mediafax.

Același comunicat menționează că, imediat după producerea accidentului, coloana oficială s-a oprit și au fost dispuse măsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale.

Martorii citați de jurnalistul Vlad Petreanu pe blogul personal prezintă situația puțin diferit. Se pare că mașina în care se afla ministrul Oprea ar fi a trecut în trombă pe lângă motocicletă și trupului polițistului.

”Am fost primul linga corpul saracului politist..eram la semafor incercand sa virez stanga dinspre eroilor pe calea plevnei spre militar.. Am vazut politistul in intersectie oprind masinile si apoi am vazut in noapte luminile de la girofarurile masinilor care se apropiau..a trecut prima motocicleta apoi passatul..am auzit zgomotul fiarelor rasturante si un fior rece mi a trecut prin corp..am realizat accidentul si am lasat masina unde era si am fugit catre locul accidentului..erau 2 gropi..prima mai putin adanca,a doua mai mare in care zacea motocicleta..el nu era nicaieri..l am zarit mai incolo sub fiarele rasturnate cu fata in jos..am inceput sa ridic fiarele de pe corpul lui sperand ca e doar un traumatism minor si este doar inconstient..in acest timp nu am observat hemoragia intensa la nivelul craniului si practic calcam in sangele lui(iertati mi pragmatismul).
Intre timp masina de politie s a oprit si un agent a coborat..scenele ce au uramat sint parca rupte de realitate..omul plangea in hohote si striga:nu se poate..nu se poate..nu i adevarat..

Masina Audi in care am aflat ca era oprea nu a oprit ci a trecut in viteza slalomand printre si peste fiarele ce delimitau gaurile(nu i pot spune santier ca nu era semnalizat deloc corespunzator)..doar niste fiare ca la stadion si 2 indicatoare de ocolire..cu putinq banda galbena..”, a spus martorul într-un comentariu postat la un articol de pe blogul lui Vlad Petreanu.

Declarațiile oficiale spun că ministrul Oprea a fost tot timpul informat asupra situației. „Imediat după producerea accidentului, coloana oficială s-a oprit la faţa locului şi au fost dispuse măsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale în vederea acordării primului-ajutor, poliţistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Ministrul afacerilor interne a comunicat cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ceilalţi decidenţi din conducerea MAI, pentru intervenţia de urgenţă a echipajelor SMURD şi informarea permenentă în legatura cu evolutia situatiei. S-a ţinut legatura cu echipajele SMURD si cu Spitalul Universitar, iar ministrul de interne a fost permanent informat”, informează comunicatul citat de Mediafax.

Trupul polițistului a fost depus la biserica Sf. Nicolae Udricani din Capitală

 • bogdan gigina
  Trupul polițistului Bogdan Gigină a fost depus la biserica Sf. Nicolae Udricani
  foto: Dorin Constanda
 • bogdan gigina
  Familia, colegii și prietenii au adus coroane de flori la biserica unde a fost depus trupul lui Bogdan Gigină
  foto: Dorin Constanda
 • bogdan gigina
  Familia, colegii și prietenii au adus coroane de flori la biserica unde a fost depus trupul lui Bogdan Gigină
  foto: Dorin Constanda
 • bogdan gigina
  Trupul polițistului Bogdan Gigină a fost depus la biserica Sf. Nicolae Udricani
  foto: Dorin Constanda
 • bogdan gigina
  Familia, colegii și prietenii au adus coroane de flori la biserica unde a fost depus trupul lui Bogdan Gigină
  foto: Dorin Constanda
 • Maximize

1/5
Loading...
 
 

Citește și

 • politistul decedat bogdan gigina

  Mai multe surse neoficiale au anunțat, după moartea lui Bogdan Gigină, faptul că acesta ar fi făcut parte din coloana oficială a ministrului de Interne Gabriel Oprea. Acum, un comunicat oficial din partea Poliției Capitalei confirmă zvonurile potrivit cărora polițistul de la Brigada Rutieră ar fi asigurat deplasarea coloanei ministrului.

 • Procurorii verifică o informaţie potrivit căreia poliţistul Bogdan Gigină (28 de ani), de la Brigada Rutieră, care a murit marţi, 20 octombrie, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pentru lucrări la reţeaua de gaze, ar fi făcut parte din coloana oficială care-l însoţea pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea.

 • Poliţistul de la Brigada Rutieră care, marţi seară, a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe un bulevard din Capitală a decedat la Spitalul Universitar. Potrivit corespondentului Mediafax, medicii l-au resuscitat în zadar, moartea survenind în urma unui stop cardio-respirator.

 • bogdan gigina

  Bogdan Cosmin Gigină a decedat marți seară (20 octombrie), în jurul orei 19.00, în urma unui accident produs pe o stradă din Capitală. Polițistul de la Brigada Rutieră se afla în misiune atunci când a căzut cu motocicleta într-o groapă despre care martorii spun că ar fi fost slab semnalizată.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1