Ludovic Orban pune condiții pentru desfășurarea pelerinajului de Sfântul Dumitru de la București

pelerinaj-sf-dumitru.jpg

Pelerinajul de Sf Dumitru nu va fi deschis decât bucureștenilor și ilfovenilor
Pelerinajul de Sf Dumitru este cel mai mare din București
Citeste tot despre: 

Ludovic Orban s-a răzgândit în ceea ce privește interzicerea marelui pelerinaj de Sfântul Dumitru de la București. Pe 26 octombrie, credincioşii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, iar pe 27 octombrie pe Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor.

Pe 12 octombrie, primul-ministru al României, Ludovic Orban anunța că se va anula cel mai mare pelerinaj din Capitală, cel de Sfântul Dumitru. ”În parohii se organizează deplasări cu autocarul, cu microbuzul, în niște condiții pe care nu le putem controla. Riscul de răspândire există, atâta timp cât se fac deplasări care durează ore întregi, este foarte greu de asigurat condițiile de distanțare fizică și de protejare a sănătății, cum sunt anumite lucruri care se desfășoară, care pot pune în pericol viața credincioșilor. Eu sunt convins că și în Biserica Ortodoxă există înțelegere pentru această decizie a noastră și îi rog pe credincioși să înțeleagă că nu am făcut-o decât pentru a proteja sănătatea.", a explicat Orban conform news.ro

 

Oferta lui Ludovic Orban pentru a accepta pelerinajul de Sfântul Dumitru

 

După trei zile, Ludovic Orban s-a răzgândit, iar un rol l-a avut și scandalul din jurul pelerinajului de Sfânta Cuvioasa Parascheva de la Iași.”Vom discuta cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe, vom susţine punctul nostru de vedere, şi anume să poată să participe, dar să nu se facă pelerinaje de la distanţă şi să participe locuitorii din municipiul Bucureşti. Sigur, aici, Ilfovul - nu poţi să faci diferenţă între Bucureşti şi Ilfov, că de multe ori e o graniţă aproape invizibilă, dar nu vom permite aceste pelerinaje cu mijloace de transport şi care pot să creeze aglomeraţie”, a anunțat Ludovic Orban la digi24.ro.

ludovic_orban.jpg

Ludovic Orban oscilează în privința pelerinajelor
Ludovic Orban vrea să se intre la pelerinajul de Sf. Dumitru pe bază de buletin

Ludovic Orban mulțumit de reacția preoților la pelerinajul de Sfânta Parascheva

 

”Pe de altă parte, vreau să dau un mesaj către preoţi, către pastori, ei trebuie să fie un exemplu, ei trebuie să îndemne - şi îi felicit pe mitropolit şi pe toţi preoţii care s-au comportat exemplar în această sărbătoare (de Sfânta Parascheva - n.r.), au îndemnat oamenii la un comportament corect. Acest lucru este extrem de important, pentru că oamenii se iau după ce spun preoţii, toți credincioșii, indiferent că sunt ortodocși, catolici, penticostali, baptiști. Țin cont într-o foarte mare măsură de ce spune preotul, pastorul, și este foarte important ca toţi preoţii să îndemne oamenii la respectarea regulilor, pentru că sunt încă, din păcate, cazuri de negaţionişti chiar în sânul Bisericii, care sunt bine cunoscuţi, nu vreau să dau acum exemple, care pur şi simplu neagă existenţa pericolului, care îi îndeamnă pe oameni să bagatalizeze acest virus”, a spus Ludovic Orban.

 

Citiți și

 

Pelerinajul de la Sf. Parascheva nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie. Anunțul Mitropoliei Bucovinei

 

Pelerinajul de Sf. Dimitrie din București, anulat din cauza epidemiei de Covid-19. ”Riscul este foarte mare”

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1