Incredibil! De ce sunt în stare unii șoferi ca să fenteze traficul!

sofer-linie-tramvai.jpg

Ca să nu stea la coadă, șoferul din imagine și-a chinuit mașina pe ditamai șinele de tramvai
Ca să nu stea la coadă, șoferul din imagine și-a chinuit mașina pe ditamai șinele de tramvai
Fotografii: Click!

Traficul aglomerat din București le dă de furcă șoferilor! Mai ales celor veniți din provincie, neobișnuiți să stea blocați bară la bară. Reporterii Click! l-au surprins aseară pe un dâmbovițean, care a urcat cu mașina pe o linie înaltă de tramvai, unde accesul mașinilor este strict interzis.

Studiile arată că Bucureștiul este cel mai aglomerat oraș din Europa. Conform datelor oficiale, raportul este de o mașină la doi locuitori.

Peste 1,25 de milioane de vehicule au plăcuțe de înmatriculare de București. Acestora se adaugă și mașinile care nu sunt înmatriculate în Capitală, dar circulă aici.

Vorbim despre 200.000 de vehicule cu numere de provincie la care se adaugă și cele aproximativ 130.000 de automobile care intră zilnic în oraș.

Putem spune că străzile Bucureștiului s-au transformat într-o mare parcare. Și așa este la orice oră! Greu pentru șoferi, mai ales pentru cei care vin din alte orașe, mult mai puțin tranzitate.

De pildă, pe 19 martie, la ora 17.39, reporterii Click! au dat cu ochii de un șofer care conducea un autoturism cu numere de Dâmbăvița, în sectorul 2.

Venea dinspre Bd. Dimitrie Pompeiu, spre Șos. Petricani, dar nu pe carosabil, ci pe linia de tramvai, care este delimitată de trotuar și de spațiu verde.

În plus, șinele sunt la suprafață, nu sunt băgate în pământ, ceea ce face ca roțile unei mașini să nu poată trece cu ușurință. Dar, încet-încet a înaintat.

În timpul acesta, șoferii disciplinați așteptau în coloană pe Șos. Petricani.

sofer-linie-tramvai-oprit-de-un-politist-local_.jpg

Polițistul local l-a atenționat pe șofer, dar nu l-a amendat
Polițistul local l-a atenționat pe șofer, dar nu l-a amendat
În fața magazinului Mobexpert, din Pipera, șoferul a dat nas în nas cu un polițist local, care dirija circulația.

Omul legii i-a spus ceva, nu l-a amendat, iar individul a făcut dreapta pe Șos. Fabrica de Glucoză.

Prostia sau tupeul fără margini l-au ajutat pe acesta să câștige cel puțin 30 de minute de stat în trafic, dar i-ar fi scos ceva bani din buzunar.

Asta dacă ar fi fost văzut de un agent de la Rutieră. Potrivit oamenilor legii, șoferul tupeist a circulat pe un sector unde accesul este interzis și ar fi fost amendat cu până la 435 de lei și ar fi primit două puncte de penalizare.

Dar din declarațiile celor de la Brigada Rutieră și cei de la Poliția Locală, care au atribuții de circulație, ar fi putut să-l sancționeze.    

 

 

 

Loading...