''Închideţi căminele? Dormim în cort!''

Sabin şi Cosmin sunt hotărâţi să doarmă în cort până când problema lor va fi rezolvată

Sabin şi Cosmin sunt hotărâţi să doarmă în cort până când problema lor va fi rezolvată
Fotografii: Roberto Sălceanu

Vor să muncească sau să facă practică pe perioada verii, dar se plâng că sunt puşi să-şi facă bagajele. Aproape 100 de studenţi ai Universităţii Bucureşti protestează de luni în corturi în faţa căminelor din Grozăveşti.

“Nu plecăm!”, scrie pe bannerul legat de doi copaci din campusul Grozăveşti. În faţa căminelor C şi D stau înşirate 10 corturi. Aici s-au îngrămădit studenţii nemulţumiţi de decizia universităţii de a-i muta din căminele în care sunt cazaţi pentru a le renova.

Studenţii şi-au montat corturile în campusul Grozăveşti

Studenţii şi-au montat corturile în campusul Grozăveşti

“Spun că vor să repare băile, dar pentru asta nu e nevoie să ne închidă căminul. Nu-i normal să ne pună pe drumuri sau să ne mute în alte cămine. Nici nu ştim dacă sunt locuri suficiente şi vrem să rămânem în camerele noastre”, ne-a spus Cosmin, unul dintre studenţi. De cealaltă parte, conducerea spune că ambele cămine au nevoie urgentă de reparaţii.

“Hidroizolaţia e la pământ, apa se scurge pe pereţi şi trebuie înlocuite toate ţevile de la subsol. Băile sunt într-o stare deplorabilă, iar gresia de pe holuri s-a spart şi trebuie înlocuită”, ne-a spus administratorul Căminului C, Ana Tivgă. Studenţii ar trebui să se mute în căminele A şi B cel târziu luni, însă spun că sunt hotărâţi să protesteze şi-n următoarele zile.

 

Loading...

Citește și