Începe feeria Crăciunului. Joi și vineri se inaugurează iluminatul de Sărbători în mai multe zone ale Capitalei

index.jpg-1.jpg

Decorațiuni sector 6
Sectorul 6 este primul din București care aprinde iluminatul pentur Sărbători
Foto: primăria sectorului 6

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Sărbătorile se apropie iar autoritățile nu mai au răbdare. În sectorul 6 pe 25 noiembrie la ora 19.00 și în centrul Capitalei pe 26 noiembrie la ora 18.00, se aprinde iluminatul festiv și se deschid porțile târgurile de speciale organizate pe perioada Sărbătorilor. Pentru cei care vor să vadă mai devreme ghirlandele colorate din centrul Capitalei, joi, 25 noiembrie, de la ora 21:00, au loc în Piața Universității (esplanada cu statui), probele tehnice și de lumini din cadrul Târgului de Crăciun București.

Pentru cei care vor să vadă mai devreme ghirlandele colorate din centrul Capitalei, joi, 25 noiembrie, de la ora 21:00, au loc în Piața Universității (esplanada cu statui), probele tehnice și de lumini din cadrul Târgului de Crăciun București.

Trei târguri de iarnă în sectorul 6 

Primăria sectorului 6 inaugurează joi, 25 noiembrie, de la ora 18.00, trei târguri de iarnă: în parcurile Drumul Taberei, Crângași și la Pasajul Lujerului. Cel mai mare va fi cel din Parcul Drumul Taberei, ”West Side Christmas Market”, unde se va inaugura și un patinoar. Bucureștenii vor găsi în cele trei târguri produse specifice sărbătorilor de iarnă, vin fiert, turtă dulce, cozonaci, plăcinte. Meșterii populari vor expune globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente pentru brad. Târgurile sunt deschise zilnic, până pe 26 decembrie, între orele 12:00 – 20:00, iar intrarea este gratuită. Iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă va fi aprins la ora 19.00, de șapte copii cu vârste între 7 și 14 ani, cu povești deosebite de viață, alături de primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu. Ghirlandele multicolore amplasate pe marile artere și în cele mai circulate intersecții din această zonă a Capitalei îi vor suprinde plăcut pe cei care le vor vedea.  

Brad de 8 metri și Moș Crăciun de 5 metri în sectorul 6 

În Parcul Drumul Taberei, punctul de atracție va fi bradul natural, înalt de 8 metri, împodobit cu fulgi de nea, steluțe și leduri cu motive de sărbătoare va fi amplasat în ghiveci, în mijlocul târgului. Iar la finalul Sărbătorilor va fi replantat, alături de ceilalți brăduți care vor decora tabloul de poveste. Un Moș Crăciun, înalt de cinci metri, sosit cu sania lui va completa peisajul, alături de alte personaje fantastice. Iar ca bucuria să fie completă, cei mici vor putea face plimbări cu trenulețul și se vor da în carusel”, anunță reprezentații Primăriei Sectorului 6 

Primul patinoar deschis de Sărbători, în Drumul Taberei 

Punctul de atracție va fi însă patinoarul amenajat în cuva lacului din Parcul Drumul Taberei ce măsoară 1.000 mp. O oră de dat pe gheață va costa 10 lei, iar seria de două ore, 20 de lei. În weekend, tariful va fi de 25 lei. Cei care nu au patine le vor putea închiria cu 15 lei.  

Târgul cu intrare în Piața Universității 

Primăria Capitalei organizează în Piața Universității un târg de sărbători. Acesta se deschide vineri, 26 noiembrie, la ora 12:00, iar aprinderea luminițelor de sărbători, din târg și din centrul orașului, are loc în aceeaşi zi, la ora 18:00. Accesul la târg costă 5 lei dacă este achiziționat online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din Piața Universității. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Vizitatorii vor avea parte de decorațiuni, vin fiert, castane coapte, plăcinte și ciocolată de casă, anunță organizatorii. Și acest târg va fi deschis tot până pe 26 decembrie. Conform legislației în vigoare, accesul este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19, motiv pentru care vă rugăm să prezentați certificatul la intrare. 

Citiți și

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România se deschid rând pe rând, în aceste zile

Târg de Crăciun ca la Viena şi 845 de kilometri de beculeţe

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Capitala a intrat în febra Sărbătorilor. Primul semn? Autorităţile au început montarea pe marile bulevarde a instalaţiilor de lumini specifice sfârşitului de an.

  • Târgul de Crăciun de la Sibiu

    Ne mai desparte o lună de cea mai frumoasă sărbătoare a anului, însă deja au început pregătirile. Magazinele s-au umplut cu decorațiuni, iar târgurile de Crăciun își deschid, rând pe rând, porțile. Se organizează în București, Sibiu, Oradea, Cluj-Napoca și Timișoara, iar accesul se face pe baza certificatului verde. Copiii sub 12 ani trebuie să fie însoțiți de un adult vaccinat sau trecut prin COVID.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5