Idei futuriste de amenajare a zonelor verzi din sectorul 6! Studenţii de la Arhitectură se implică

parc_drumul_taberei.jpg

parc drumul taberei
Parcul Drumul Taberei, după amenajare
foto: Adevărul

Arhitecţii stagiari îşi vor pune amprenta asupra unor spaţii verzi din Capitală. Primăria Sectorului 6 a semnat un acord de parteneriat cu Universitatea de Urbanism și Arhitectură “Ion Mincu” și cu Anuala de Arhitectură București 2018 prin care stundeţii sunt invitaţi să-şi exprime creativitatea.

Scopul demersului constă în propunerea unor soluții profesionale, creative și practice de amenajare a unor zone din sectorul 6 pentru o calitate superioară a spațiului public destinat cetățenilor din sector, dar şi ca o măsură de încurajare a arhitecților stagari din București. Astfel, în următoarea perioadă va avea loc un concurs de proiecte prin care arhitecţii aflaţi la început de drum se pot remarca şi îşi pot pune în practică ideile pe străzile din sector. 

Reprezentanții arhitecților au acceptat o dezbatere mai amplă pe acest subiect, care se va desfășura în prima jumătate a lunii mai 2018, la sediul primăriei sectorului 6.

macheta.jpg

macheta student arhitectura
Studenţii au început să lucreze la proiectele de amenajare
Foto: arhivă personală
loading...
Loading...

Citește și

  • eurogara de nord, Gara de Nord proiect SF, Gara de Nord modificata, arhitectul Mircea Enache

    Zona Gării de Nord din Capitală e un loc total neprietenos. Un proiect urbanistic îndrăzneț, realizat de o echipă de arhitecți români, se află pe masa guvernanților. Documentul presupune mutarea actualei gări cu 1,3 km, construirea unui al doilea terminal și contectarea acestora printr-un tren de mare viteză.

  • După un lung „exil” într-o clădire de sticlă anostă, funcţionarii Primăriei sectorului 1 s-au întors în vechiul sediu, din Bd. Banu Manta. Clădirea, monument istoric de interes local, a fost consolidată anticutremur şi restaurată. Acum e o perlă arhitecturală şi găzduieşte activitatea tuturor departamentelor primăriei. Click! vă arată primele imagini.