Grădiniţă modernă cu cabine de duş, deschisă în Bucureşti

Ultima actualizare:

    Grădiniţa are dotări ultra moderneFoto: arhivă personală
Grădiniţa are dotări ultra moderneFoto: arhivă personală

O grădiniţă modernă a fost deschisă pentru copii pe Drumul Binelui, din sectorul 4 al Capitalei, în incinta unui complex rezidențial. Cu un design interior realizat după modelul “școlilor finlandeze ale viitorului”, grădinița – ale cărei săli au o suprafață totală de peste 1.300 de metri pătrați – le oferă celor mici condiții unice de studiu în România.

Momentan, noua grădiniță găzduiește peste 250 de copii, relocați de la Grădinița “Înșir’te mărgărite”, care funcționa în strada Almașul Mare, nr.1, într-un spațiu vechi, în care nu au mai fost făcute investiții în ultimii 28 de ani, și care nu avea aviz ISU pentru funcționare. Clădirea din strada Almașul Mare a intrat într-un amplu proces de consolidare și modernizare, estimat a fi finalizat peste 6 luni. Până atunci, copiii vor beneficia de condițiile ultra-moderne oferite de grădinița deschisă în Drumul Binelui.

În prima zi de cursuri, peste 100 de copii s-au bucurat de noul spațiu cu pereți zugrăviți în culori calde, desprinse din spectrul curcubeului, cu mobilier modern (mese, scaune, dulăpioare, vestiare) - realizat din lemn, special pentru noua grădiniță, în aceleași tonuri vii și calde - , cu băi moderne, colorate, cu dotări adecvate pentru cei mici și care beneficiază - în premieră pentru o grădiniță de stat din România - inclusiv de cabine de duș.

Pe dulap, copiii şi-au lipit poza pentru a fi mai uşot de recunoscut
Pe dulap, copiii şi-au lipit poza pentru a fi mai uşot de recunoscut

"În sectorul 4 nu s-a mai investit în modernizarea și reabilitarea unităților de învățământ de 28 de ani. Am decis ca, pentru siguranța copiilor noștri și a cadrelor didactice, pentru a le oferi acestor copii condiții decente, dar și pentru obținerea avizelor ISU, să investim în modernizarea, în reabilitarea și în consolidarea acestor clădiri. În același timp, însă, avem responsabilitatea să le asigurăm celor mici acces la educație în cele mai bune condiții și pe perioada derulării lucrărilor”, a explicat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net