FOTO Povestea neştiută a Pieţei Obor: loc de execuţie publică. Cum erau ucişi condamnaţii la moarte

piata-noua-obor.jpg

În urmă cu peste 200 de ani, Piaţa Obor era un târg de vite
clickpentrufemei.ro

O vacanţă într-o capitală a lumii trebuie să includă - pentru gurmanzi, dar nu numai - o vizită într-o piaţă. Barcelona are Boqueria, Istanbulul are Bazarul de condimente, iar Bucureştiul are Piaţa Obor. Cu mult înainte de tarabele cu legume şi fructe sau celebra terasă cu mici, aici era un târg de vite dar şi un loc unde erau executaţi condamnaţii la moarte.

O vizită în Oborul de azi e veselă, gurmandă şi instagramabilă. Pe unele bloguri se oferă, contracost, tururi hipstereşti, iar pe terasă găseşti mereu străini care se înfruptă cu mici şi muştar direct de pe carton. Bloggeri celebri şi chefi deveniţi personalităţi TV au filmat în Piaţa Obor, românii cu sau fără posibilităţi financiare sunt zilnic aici. Piaţa Obor oferă o diversitate de produse, pentru toate gusturile şi buzunarele şi a devenit un reper de vizitat în capitala României. Cu mai bine de 200 de ani în urmă, însă, aici era locul în care erau aduşi, cu sentinţa atârnată de gât, condamnaţii la moarte.

 

Citeşte aici povestea celei mai cunoscute pieţe din România, află cum se desfăşurau execuţiile crunte pe vremuri şi vezi o galerie foto cu imagini de arhivă.

Loading...

Citește și

  • România se confruntă cu o avalanşă de transporturi ilegale de ţigări, care sunt vândute de agenţi ambulanţi în pieţele din toată ţara. Preţurile sunt cu 3-4 lei mai mici decât cele de la magazin, iar statul român pierde milioane de euro prin netaxarea vânzărilor.

  • Bătaie pe apa de la cişmea! Nu este o glumă se întâmplă în Capitală în Piaţa Obor, unde sute de bucureşteni veniţi din toate colţurile oraşului se înghesuie zilnic să umple bidoanele cu apa de la „Fântâna lui Bucur".