FOTO Lacul Morii, marea din mijlocul Capitalei, cu terase, teren de volei pe nisip, zonă pentru nunți

lacul-morii-modernizare2.jpg

Așa va arăta esplanada modernizată de pe Lacul Morii
Așa va arăta esplanada modernizată de pe Lacul Morii
Foto: Primăria sectorului 6

Insula de la Lacul Morii va deveni cea mai mare plajă artificială din România. Este proiectul gândit de mai mulți primari ai sectorului 6, inclusiv de Ciprian Ciucu. Acesta promite că-l va pune și în practică, astfel că în 2023 ne vom bucura de oază de verdeață ca-n străinătate: cu terase, teren de volei pe nisip, zonă pentru nunți și loc pentru stat la soare.

Lacul Morii cu promenada și spațiul verde din jur este una dintre comorile Bucureștiului. Un loc cu mult potențial, aflat între blocuri.

lacul-morii-pod.jpg

Așa arată acum esplanada de pe Lacul Morii
Așa arată acum esplanada de pe Lacul Morii
Foto: Click!

De mai bine de 30 de ani a fost lăsat în paragină. Pavajul este deteriorat, la fel și scările și construcțiile de pe insulă. În plus, până acum a fost și plin de gunoaie, boscheți, fecale și animale moarte.

Lacul Morii, marea din mijlocul Capitalei, cu terase, teren de volei pe nisip, zonă pentru nunți

Dar primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a organizat prima campanie de igienizare a locului. Pe 21 aprilie, acesta, alături de voluntari și angajați, a strâns 5.000 de saci de mizerie. Și promite că de anul acesta va pune în practică și proiectul de modernizare, care până acum a stat la sertar, deși fostul edil, Gabriel Mutu, promitea încă din 2018 că va trece la treabă.

insula-lacul-morii.jpg

Construcțiile de pe insulă stau să se dărâme
Construcțiile de pe insulă stau să se dărâme

Nu a făcut-o, a motivat el, din lipsă de bani. Dar succesorul său spune că are finanțe, l-a modificat cu specialiștii săi, iar totul l-ar costa 40 de milioane de lei, în loc de 28 de milioane de lei, cât anunțase Mutu.

Vorbim despre o esplanadă nouă, iar pe insula aflată pe mijlocul lacului se va putea sta la plajă și se vor organiza nunți.

Esplanada de pe Lacul Morii va fi gata anul acesta, iar insula, în 2023

”Tot mobilierul stradal va fi nou, cu bănci înlocuite normale, dar și cu bănci foarte, foarte lungi de câteva zeci de metri, care sunt foarte atractive pentru tineri sau pentru cei care vor să se odihnească. Va fi un teren de volei pe nisip, elemente similare cu cele de plajă, terase, chiar un centru cultural unde se vor putea oficia casătorii și se vor organiza diverse evenimente. Pentru că insula este destul de mare și permite acest lucru”, a explicat Ciprian Ciucu.

Proiectul include și 20 de camare de supraveghere, iar la final toată aria va fi sub atenția polițiștilor locali. Modernizarea esplanadei din jurul lacului va fi gata până la finele anului, iar insula în vara lui 2023.

Lacul Morii, cel mai mare din București

Lacul Morii este un lac de acumulare de pe Râul Dâmbovița, format în spatele barajului Ciurel, executat, în principal, pentru protecția Capitalei împotriva inundațiilor.

Este cel mai mare lac din București, cu o suprafață de 246 de hectare, se află la circa 6 km de centrul orașului și este situat între: cartierul Crângași la est și sud-est, cartierul Giulești la nord și nord-est și satul Roșu, comuna Chiajna, la sud-vest.

plaja-pe-lacul-morii.jpg

Chiar dacă insula este neîngrijtă, oamenii fac plajă vara
Chiar dacă insula este neîngrijtă, oamenii fac plajă vara

În subsidiar lacul permite realizarea unei zone de agrement în cartierul Crângași și permite asigurarea unui debit de scurgere salubră pe Dâmbovița în Capitală.

Realizarea lacului peste zona mlăștinoasă din Giulești, în apropierea unei zone urbane, a necesitat demolarea unei biserici, la care se ajungea peste un pod, și dezafectarea unui cimitir.

Deși lăsat în paragină, oamenii vin să se plimbe pe Lacul Morii fie pe jos, fie cu bicicleta, iar vara fac plajă pe insulă.

  • foto: Primăria Sectorului 6
  • foto: Primăria Sectorului 6
  • foto: Primăria Sectorului 6
  • foto: Primăria Sectorului 6
  • foto: Primăria Sectorului 6
  • foto: Primăria Sectorului 6
  • foto: Primăria Sectorului 6
  • foto: Primăria Sectorului 6
  • Maximize

1/8

 

 

 

 

 

 

 

Loading...