FOTO Aici se construieşte primul mall în parc

santier.jpg

mall, parc, şantier
Un teren de 8,2 ha din Parcul IOR a dispărut şi în locul său a apărut o groapă imensă
Foto: Roberto Sălceanu
Citeste tot despre: 

Un nou şantier gigantic a apărut în Capitală, iar reporterii Click! i-au trecut pragul pentru a vă dezvălui ce se petrece. Pe malul lacului IOR din sectorul 3 se construieşte primul complex comercial amenajat într-un parc.

Cu o parcare subterană pe trei niveluri, sute de magazine, un gigantic cinematograf şi cea mai mare terasă din oraş. Mall-ul Park Lake va fi inaugurat în 2016. Investiţia este una a superlativelor, deşi lucrarea a început de doar trei luni.

Un teren de 8,2 ha de pe malul lacului IOR, delimitat de străzile Liviu Rebreanu şi Odobeşti, a dispărut aproape peste noapte, iar în locul său a apărut o imensă groapă. Au fost excavaţi 500.000 de mp de pământ, iar cum pânza freatică este la doar şapte metri adâncime, apa evacuată va fi echivalentă cu jumătate din lac. „Vom amenaja o parcare subterană cu trei etaje, care va putea găzdui 2.600 de maşini. Deasupra vor fi două etaje pentru 200 de magazine şi un complex Cinema City, cu săli de spectacole ultramoderne”, ne-a declarat Dan Mocanu, director de proiect Park Lake.

Pentru asta se vor folosi 125.000 mc de beton, 17.500 de tone de armătură şi 1.200 de muncitori. 

park_lake1.jpg

mall, parc, şantier
Aşa va arăta complexul

park_lake2.jpg

mall, parc, şantier
Complexul comercial va fi primul mall din România construit într-un parc

 

Elena Căliman, 66 de ani, pensionară: “Era bine să rămână parc. Noi nu avem bani de astfel de magazine. Trebuia construit un bazin de înot sau un patinoar”.

caliman.jpg

mall, parc, şantier
Elena Căliman

Ioana Jula, 48 de ani, muncitoare: “Nu încape îndoială că vrem parc, nu mall. Nu ne-a întrebat nimeni ce părere avem. Ne așteptam să se construiască ceva pe terenul împrejmuit, dar asta nu înseamnă că ne convine.”

jula.jpg

mall, parc, şantier
Ioana Jula

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1