Fostul director al RATB, Viorel Popescu, condamnat la patru ani și patru luni de închisoare

Ultima actualizare:

    Viorel Popescu a avut un mandat scurt la șefia RATB, dar a profitat din plin de poziția sa
Viorel Popescu a avut un mandat scurt la șefia RATB, dar a profitat din plin de poziția sa

Fostul șef al Regiei de transport București, Viorel Popescu, a primit o pedeapsă de patru ani și patru lui de închisoare pentru că ar fi prejudiciat instituția cu 820.000 de euro în perioda cât s-a aflat la conducerea sa. Decizia aparține Tribunalului București și poate fi contestată la Curtea de Apel.

Viorel Popescu a condus Regia de transport București în perioada noiembrie 2011 - septembrie 2012. În toată această perioadă, Popescu n-a făcut nimic pentru transportul public de călători, dar a avut grijă să-și umple propriile conturi. Anchetatorii săi spun că nu și-a îndepliit obligațiile de director general, „acte care intrau în atribuțiile sale de serviciu și a efectuat în mod defectuos activități specifice funcției”. Astfel se face că, în 13 martie 2012, Viorel Popescu a încheiat, în numele RATB, un contract de asistență juridică și reprezentare în instanță cu o firmă care nu avea dreptul să ofere aceste servicii. Procurorii spun că în contract se specifică faptul că firma Urbconnect avea obligaţia de a asista la controlul efectuat de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București faţă de RATB, pentru ca regiei să îi revină sumele cuvenite, deşi, în realitate, nu a existat şi nici măcar nu se prefigura un astfel de control, scrie Mediafax.  

Ingineria financiară ar fi adus un prejudiciu de 820.000 de euro Regiei de transport, și așa greu încercată din cauza slabei finanțări. Aceşti bani au fost folosiţi în defavoarea RATB, însă suma a reprezentat foloase materiale necuvenite pentru firma Urbconnect SRL.

Judecătorii vor reduce din pedeapsă perioada încare acuzatul s-a aflat în arest prventiv (6-13 iunie 2014) și în arest la domiciliu (14 iunie-14 noiembrie 2014).

image
image
image
image
image
image
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net