EXCLUSIV: Sfaturi prețioase pentru bărbatul care vrea să se sinucidă din cauza datoriilor

Ultima actualizare:

    Marin Florin a avut în urmă cu un an o tentativă de sinucidere, dar a renunțat și a ales să trăiascăFoto captură foto/Youtube
Marin Florin a avut în urmă cu un an o tentativă de sinucidere, dar a renunțat și a ales să trăiascăFoto captură foto/Youtube

Gestul bărbatului care a anunțat vineri dimineață (17 iunie) că se aruncă de la etajul 16 al Hotelului Intercontinental a mobilizat la Universitate mai mulți bucureșteni nemulțumiți. Printre aceștia, și un bărbat care a vrut să se sinucidă urmând un scenariu similar exact acum un an. Reporterul Click! aflat la fața locului a stat de vorbă cu acesta și a obținut declarații în exclusivitate.

La 48 de ani, Marin Florin a încercat și el să se arunce de la un etaj superior al unui bloc din Colentina. Bărbatul povestește experiența trăită la acea vreme și îi dă sfaturi protestatarului de la Intercontinental. De asemenea, bărbatul a povestit ce l-a determinat să renunțe la gestul său extrem și ce a pățit după aceea.

„Nu-mi aduc aminte cu plăcere gestul pe care l-am făcut în urmă cu un an, în luna august. Am vrut să-mi pun capăt zilelor, deoarece instituțiile statului nu au vrut să mă ajute, cu toate că sunt cetățean român, cu drepturi depline, m-au ignorat. M-am urcat pe bloc să mă arunc de pe el, de la ultimul etaj, de la etajul opt. Am simțit un lucru neplăcut; am simțit că am pierdut un lucru a doua oară. Am cedat pur și simplu nervos. Am stat în soare, am stat în căldură, fără apă”.

„Să renunțe să se arnuce și să lupte”

Motivul care l-a determinat să recurgă la sinucidere este nesoluționarea pe cale legală a unui litigiu pe care l-a avut cu un vecin și datoriile pe care nu le putea achita. „Procurorul Cristina Grosaru Elena de pe lângă Judecătoria Secorului 3 a favorizat infractorul, abuz în funcție și bineînțeles dare și luare de mită. Nu am probe pentru dare și luare de mită, dar nimeni nu face un serviciu în ziua de astăzi gratis”, susține bărbatul.

Din fericire, iubirea față de familia sa a fost mai puternică și a reușit să lupte împotriva gândurilor negative: „Acolo am decis să rennuț să mă arunc deoarece îmi iubesc foarte mult copiii. Credeam că dacă mă arunc, copiii mei n-o să mai aibă viitor. Negociatorii m-au mințit că or să lase reporterii să-mi ia interviu, să mă fac auzit, dar nu s-a întâmplat chestia asta. Nu vor să se afle adevărul, să ajungă la alte persoane care sunt implicate”.

A stat în jur de cinci ore pe acoperișul clădirii. El susține că a fost amendat pentru gestul său de a încerca să se sinucidă, dar a făcut tot posibilul de a plăti și această datorie. „Eu sunt sunetist, dar nu am unde munci. Doamna procuror mi-a îngrădit dreptul de a munci. Nu știu să fac altceva”. Sfatul lui către bărbatul care dorește să se sinucidă este „să renunțe să se arnuce și să lupte, să câștige prin luptă”.

Protestatarul de la Intercontinental a renunțat după mai bine de 5 ore

Bărbatul care amenința că se aruncă de la etajul 16 al Hotelului Intercontinental a coborât și a fost preluat în custodia Poliţiei Capitalei după mai bine de cinci ore de la începerea protestului. Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti, a precizat că echipa de negociatori de la Poliţia Capitalei a reuşit să-l convingă pe bărbat să renunţe la protest.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net