Elevii din sectorul 4 învaţă regulile de circulaţie prin joc

Ultima actualizare:

    Elevii vor învăţa educaţie rutieră după un manual specialFoto: arhivă personală
Elevii vor învăţa educaţie rutieră după un manual specialFoto: arhivă personală

Metodă nouă de a dobândi cunoştinţe pentru elevii din sectorul 4. Micuţii înscrişi în clasele zero, I și a II-a vor învăța, prin joc, regulile de circulație, cum să acorde primul-ajutor în cazul unui accident, dar și cum să respecte mediul și ce înseamnă să fii un cumpărător responsabil atunci când achiziționezi alimente, legume și fructe.

La „Ora de dirigenție – Altfel”, cei mici vor face și educație civică. Astfel, vor afla cât de nocivă este violența și cum pot preveni și combate actele de violență în familie, la școală, pe stradă, cum trebuie să se protejeze pentru a nu deveni victime ale traficanților de persoane, dar și de ce nu trebuie să poarte arme albe, sau obiecte care pot pune în pericol viața lor, sau pe a celor din jur.

“Siguranța copiilor noștri este cea mai importantă pentru mine. Dar, la fel de important este ca cei mici să învețe ce înseamnă spiritul civic, ce înseamnă să fie responsabili, să ducă o viață sănătoasă, să protejeze mediul. Acest proiect vine în continuarea altui proiect introdus la începutul acestui an școlar, Patrula Școlară, o structură de Poliție Locală care protejează în mod real copiii. Cei mici trebuie să primească și educația necesară pentru a fi cetățeni mai buni, pentru a deveni oameni cu care comunitatea noastră să se mândrească”, a spus Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Proiectul se va derula până la finele acestui an școlar. Orele de dirigenție – Altfel vor include și cursuri practice, dar se vor desfăşura şi după un manual special de educaţie rutieră. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net