Elevii din sectorul 4 învaţă regulile de circulaţie prin joc

cartea_de_educatie_rutiera.jpeg

carte educatie rutiera
Elevii vor învăţa educaţie rutieră după un manual special
Foto: arhivă personală

Metodă nouă de a dobândi cunoştinţe pentru elevii din sectorul 4. Micuţii înscrişi în clasele zero, I și a II-a vor învăța, prin joc, regulile de circulație, cum să acorde primul-ajutor în cazul unui accident, dar și cum să respecte mediul și ce înseamnă să fii un cumpărător responsabil atunci când achiziționezi alimente, legume și fructe.

La „Ora de dirigenție – Altfel”, cei mici vor face și educație civică. Astfel, vor afla cât de nocivă este violența și cum pot preveni și combate actele de violență în familie, la școală, pe stradă, cum trebuie să se protejeze pentru a nu deveni victime ale traficanților de persoane, dar și de ce nu trebuie să poarte arme albe, sau obiecte care pot pune în pericol viața lor, sau pe a celor din jur.

“Siguranța copiilor noștri este cea mai importantă pentru mine. Dar, la fel de important este ca cei mici să învețe ce înseamnă spiritul civic, ce înseamnă să fie responsabili, să ducă o viață sănătoasă, să protejeze mediul. Acest proiect vine în continuarea altui proiect introdus la începutul acestui an școlar, Patrula Școlară, o structură de Poliție Locală care protejează în mod real copiii. Cei mici trebuie să primească și educația necesară pentru a fi cetățeni mai buni, pentru a deveni oameni cu care comunitatea noastră să se mândrească”, a spus Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Proiectul se va derula până la finele acestui an școlar. Orele de dirigenție – Altfel vor include și cursuri practice, dar se vor desfăşura şi după un manual special de educaţie rutieră. 

Loading...

Citește și

  • copii burse scolare sector 4

    Elevii cu rezultate bune la învăţătură care frecventrază cursurile şcolilor din sectorul 4 vor fi recompensaţi în prag de sărbători. Este vorba despre 4.730 de elevi care vor primi burse în valoare totală de 3.729.200 de lei.

  • vacanta-copii

    792 de preşcolari şi elevi cu Cerințe Educaționale Speciale (CES) din grădiniţele, şcolile şi liceele din sectorul 4, vor primi, începand de săptămâna aceasta, alocaţiile de hrană şi bani pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite, jucării, transport, materiale igienico-sanitare și cultural-sportive. Cei peste 700.000 lei alocați de la bugetul de stat prin Ministerul de Finante, către Primăria Sectorului 4, vor fi plătiți pentru perioada ianuarie – iunie 2018, prin Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ (D.A.U.I.).