Demolări în Capitală: «Ce aţi avut cu chioşcurile noastre?»

Ultima actualizare:

    Utilajele grele au intrat  în forţă peste chioşcurile  amplasate ilegal în cea mai  mare piaţă din sectorul 4Foto: Dorin Constanda
Utilajele grele au intrat în forţă peste chioşcurile amplasate ilegal în cea mai mare piaţă din sectorul 4Foto: Dorin Constanda

Vremurile în care primarii făceau ordine printre chioşcuri cu buldozerul, flexul şi picamărul s-au întors în Capitală. Zeci de construcţii din Piaţa Sudului au fost demolate marți (12 ianuarie) în forţă de comandourile primăriei sectorului 4. 

“Ce aţi avut cu chioşcurile noastre? Au venit în forţă şi pun buldozerele pe noi, pe munca noastră!”, se plânge Mihaela Pâciu, privind cu jale la taraba distrusă. În timp ce proprietarii chioşcurilor puse la pământ s-au resemnat şi protestau pe la colţuri, obişnuiţii pieţei sunt panicaţi. “De unde o să mai cumpărăm ouă? Aici era locul în care mereu le găseai ieftine şi proaspete!”, se plânge Valentina Gheorghe, arătând cu mâna spre o grămadă de fiare. Cele 38 de construcţii demolate, ocupau ilegal domeniul public, potrivit autorităţilor din sectorul 4.


    Foto: Dorin Constanda
Foto: Dorin Constanda

“Comercianţii nu au autorizaţii, blochează căile de acces către centrul comercial în cazul unor intervenţii în situaţii de urgenţă şi sunt ilegal branşaţi la utilităţi”, a declarat primarul interimar Daniel Băluţă. La începutul lunii decembrie 2015, deţinătorii chioşcurilor au primit somaţii să îşi închidă spaţiile şi să îşi ridice marfa depozitată. Urmau să fie mutaţi la grămadă într-o hală din piaţă. Supăraţi, au vrut să intre cu forţa peste primar dar nu au reuşit. La doar o lună ameninţările primăriei au devenit realitate. “Am chioşc de peste 20 ani aici şi nimeni nu mi-a spus că sunt ilegală. De ce s-au trezit acum când vine campania electorală?”, se plânge Maria Ignat, în timp ce aşteaptă resemnată să vină buldozerele să îi dărâme buticul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net