Centrul Vechi al Bucureștiului se va extinde cu 50 de străzi. Anunţul făcut de Gabriela Firea

Ultima actualizare:

    Gabriela Firea a fost operată de mai multe ori din cauza unei afecţiuni gastro-intestinaleFoto: arhivă personală
Gabriela Firea a fost operată de mai multe ori din cauza unei afecţiuni gastro-intestinaleFoto: arhivă personală

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a făcut un anunţ important în cadrul Forumului Wine and Street care a avut loc vineri, 20 aprilie, la Palatul Parlamentului. Aceasta a a anunţat faptul că Centrul Vechi al Bucureştiului se va extinde cu nu mai puţin de 50 de străzi. Mai mult decât atât, ea a sublniat faptul că Centrul Vechi al Capitalei va funcţiona potrivit unui nou regulament.

Un alt obiectiv al primarului general, pe lângă extinderea Centrului Vechi, este reducerea termenului pentru obţinerea avizelor pentru terase. “Am propus și, sunt convinsă că CGMB va vota, ca termenul de 30 de zile să fie redus la 15 zile și acesta să fie termenul în care să se poate obține un aviz pentru terasele sezoniere, cât și pentru situația când o cafenea sau restaurant dorește ca pe trotuarul din fața unității să deschidă o mică terasă pe modelul parizian. Până acum documentele erau destul de dificile dura foarte multe obținerea unui astfel de aviz. Încercăm să simplificam acest cadru”, a declarat primarul general.

Potrivit primarului Capitalei, Centrul vechi urmează să se extindă până în regiunea cartierului evreiesc. “Centrul vechi se va extinde cu încă 50 de străzi până în cartierul evreiesc. La Primăria Capitalei lucrăm la un studiu de fezabilitate, astfel încât se va putea extinde întreagă activitate de alimentație publică, de terase, cafenele și cluburi pe încă 50 de străzi“, au fost cuvintele Gabrielei Firea, potrivit Antena3. 

În plus, ea a menţionat faptul că urmează să discute cu premierul Viorica Dăncilă pentru a putea găsi o soluţie pentru ca în parcurile care sunt declarate monument istoric să poată fi desfăşurate activităţi de alimentaţie publică. “Încercăm să găsim o rezolvare printr-un cadru legistlativ ca în parcurile istorice, declarate monumente istorice, să se poată desfășura activități de alimentație publică, lucru interzis în acest moment, în anumite  zone care nu afectează arborii seculari. Sunt zone în Cișmigiu, în Parcul Herăstrău, în Parcul Carol unde se pot desfășura astfel de activități sau eveniemente de street food fără a afecta arborii seculari”, a conchis aceasta. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net