Centre pentru copiii ai căror părinți sunt infectați cu coronavirus. Unde se fac înscrierile

Ultima actualizare:

    Centrele pentru copiii ai căror părinți sunt infectați cu coronavirus vor fi deschise în București
Centrele pentru copiii ai căror părinți sunt infectați cu coronavirus vor fi deschise în București

Primăria Capitalei pregătește spații de cazare pentru copiii ai căror părinți sunt infectați cu coronavirus. Micuții vor avea parte de îngrijre și de alimentația stabilită de un medic nutriționist. Înscrierile se fac la Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB).

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un proiect de hotărâre prin care, în perioada următoare, vor fi identificate spaţii destinate protecţiei copiilor ai căror parinţi sunt infectaţi cu coronavirus.

„Am pregătit un proiect dedicat copiilor care ar putea ramâne singuri acasă, fie pentru că părinţii lor sunt confirmați pozitiv la Covid-19 şi sunt internaţi, fie pentru că părinţii lor sunt în prima linie de luptă împotrivă bolii  - de exemplu medicii care tratează bolnavii, angajaţii din domeniul asistenţei sociale care lucrează în căminele de bătrâni etc. Astfel, am considerat oportun să identificam spații potrivite, prietenoase, în care să li se asigure atât educaţia, perioade de relaxare, dar şi asistenţă socială şi medicală, şi, fireşte, hrana zilnică”, a exlicat primarul general, Gabriela Firea.

Serviciile de asistență medicală, pentru copiii pentru care s-a dispus plasamentul într-un serviciu rezidențial, vor fi asigurate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, iar hrana lor va fi asigurată prin DGASMB, pe toată durata găzduirii lor în centre.

Aici vor avea parte nu doar de îngrijitori, ci și de medici nutriţionişti care le vor stabili unui meniu sănătos și adecvat vârstei lor.

Primirea şi găzduirea  micuților se va face pe baza unei solicitări adresate DGASMB. M

ăsura face parte din categoria obligațiilor pe care o autoritate publică locală le are, potrivit stării de urgență, de a limita efectele care pot afecta sănătatea grupurilor vulnerabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net