Avocatul Poporului, anchetă privind coșmarul bucureștenilor

Ultima actualizare:

    Victor Ciorbea conduce instituția Avocatului Poporului
Victor Ciorbea conduce instituția Avocatului Poporului

Avocatul Poporului s-a autosesizat şi face verificări la Primăria Municipiului Bucureşti, Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) şi ROMGAZ în ceea ce privește posibilitatea sistării căldurii.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a declanşat o anchetă la Primăria Municipiului Bucureşti, RADET, ELCEN şi ROMGAZ cu privire la recentele declaraţii referitoare la posibila sistare a aprovizionării cu agent termic către locuitorii Municipiului Bucureşti. Ancheta are în vedere posibila nerespectare a art.31 din Constituţie privind dreptul la informaţie şi preîntâmpinarea unor stări de panică în rândul populaţiei”, se arată în comunicat de presă. Capitala ar mai putea avea asigurată căldura şi apa caldă aproximativ o săptămână dacă Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu va aproba în şedinţa de luni bugetul RADET, a declarat azi, preşedintele CA, Gabriel Dumitraşcu.

"Bugetele au fost tăiate mereu, astfel încât au fost tăiate şi 15% din subvenţii", a explicat Dumitraşcu, anunțând că în acest moment RADET nu mai are dreptul să cheltuiască nici un leu conform legii, pentru că a cheltuit mai mult de 90% din buget.

El a mai spus că, dacă primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, nu va înţelege să introducă în prima şedinţă a CGMB proiectul pentru aprobarea bugetului RADET în procedură de urgenţă, căldura şi apa caldă pentru bucureşteni vor mai putea fi asigurate probabil o săptămână, din inerţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net