Anunț de ultimă oră despre apa caldă din București. Ce spune Primăria Capitalei

Ultima actualizare:

    Avaria de la CET Grivița a tăiat apa caldă în două sectoare ale Bucureștiului
Avaria de la CET Grivița a tăiat apa caldă în două sectoare ale Bucureștiului

Apa caldă a fost oprită în sectoarele 1 și 6, după o avarie tehnică la CET Grivița care aparține Primăriei Sectorului 1. Primăria Capitalei anunță că se va relua alimentarea și că au fost începute manevrele în acest sens.

Defecțiunea de la CET Grivița afectează locuitorii din sectoarele 1 și 6, iar cei de a Primăria Capitalei au anunțat că furnizarea apei calde la parametrii normali va fi făcută progresiv, într-un interval cuprins între 24 și 48 de ore. ”

Sun bucureșteni care sunt nevoiți să-și încălzească apa pe aragaz ca să se spele
Sun bucureșteni care sunt nevoiți să-și încălzească apa pe aragaz ca să se spele

Imagine cu cratița în care încălzesc apa ca să mă spăl într-o capitală de țară UE”, a postat supărat pe Facebook un bucureștean.

”Ne cerem scuze clienților pentru toată perioada în care au fost afectați, însă trebuie să reamintim faptul că instituția noastră administrează doar reţeaua de termoficare, respectiv transportul, furnizarea şi distribuţia agentului termic pentru apă caldă primit de la CET-uri. În vederea corectei informări a opiniei publice, vă reamintim că pe toată perioada defecțiunii tehnice de la CET Grivița, alimentarea cu apă caldă s-a făcut din partea de Sud-Vest a orașului, respectiv din CET VEST și CET Progresul, deoarece CET Sud și CET Grozăvești - aparținând ELCEN, respectiv Ministerului Economiei - se află în perioada efectuării reviziei. Astfel, distanța mare de la sursă la consumatorul final, precum și vechimea magistralelor și starea lor de degradare, reprezintă principalele cauze ale sincopelor și disfuncționalităților care apar în procesul de furnizare a apei calde. Menționăm că sistemul centralizat de termoficare a fost proiectat iniţial cu şase CET-uri mari (aflate în administrarea ELCEN Bucureşti din subordinea ministerului de resort și a unui operator privat), însă două dintre acestea, respectiv CET Titan şi CET Pipera, au fost închise în urmă cu mult timp. Din acest motiv suntem nevoiţi în acest  moment să furnizăm agent termic primit de la două CET-uri mari în condiţiile în care numărul consumatorilor a rămas relativ acelaşi în Capitală. Aceasta reprezintă  o altă cauză care duce la dificultăţi în furnizarea agentului termic pentru anumite sectoare ale Municipiului București”, precizează autoritățile locale. 

Câți km de rețea au fost înlocuiți în București

În ultimii patru ani, au fost înlocuiți 247 de kilometri de rețea primară și secundară, în condițiile în care, în ultimii 30 de ani, cel mai mare proiect de înlocuire a conductelor din rețeaua primară, a avut loc în perioada 2009 - 2014 când au fost înlocuiți doar 18 kilometri de rețea primară.

Termoenergetica întocmește facturile de energie termică în baza înregistrării aparatelor de măsură montate la baza blocurilor, iar în momentul în care nu se furnizează apă caldă, contorul de energie termică nu înregistrează consum (Mwh,/Gcal).

Pe cale de consecinţă, clienţii companiei vor regăsi în facturile emise şi vor achita doar energia termică efectiv consumată pentru apa caldă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net