Alertă specială pentru Capitală: vântul va sufla cu 55 km/h

Ultima actualizare:

    Meteorologii ANM au emis o avertizare specială pentru următoarele zile: poleiul și vântul ne vor face probleme mariFOTO: Click!
Meteorologii ANM au emis o avertizare specială pentru următoarele zile: poleiul și vântul ne vor face probleme mariFOTO: Click!

Meteorologii ANM au emis o avertizare specială pentru următoarele zile: poleiul și vântul ne vor face probleme mari.

Bucureștenii au avut o surpriză de zile mari, astăzi, 24 ianuarie. Mașinile au fost acoperite cu ploaie înghețată, iar pe jos s-a depus polei. Meteorologi au emis o avertizare specială.

Toată ziua de astăzi (24 ianuarie), până mâine dimineață (25 ianuarie) la ora 8.00, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze la rafală în general de 55 km/h, va ploua (în jur de 6 -12 l/mp) și temporar, mai ales la periferia orașului, probabilitatea de apariție a poleiului sau a ghețușului va fi ridicată.

În dimineața zilei de vineri, 25 ianuarie, vântul va avea rafale în jur de 45 km și este posibil să se semnaleze precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Temperatura maximă va fi în jur de 1 grad, iar cea minimă va fi de -2 grade.

Vineri, 25 ianuarie, până la ora 20.00, vor mai fi precipitații, dar slabe cantitativ, cel mai probabil sub formă de lapoviță și ploaie, îndeosebi dimineața, când vor mai fi condiții de polei sau ghețuș. Vântul va sufla cu rafale de până la 45 km/h. Temperatura aerului va crește ușor și treptat de la valori în jurul a 0 grade dimineața spre 2 grade, în seara zilei de vineri.

parbriz ploaie inghetata
parbriz ploaie inghetata

Ce este ploaia înghețată (freezing rain)

Ploaia înghețată (freezing rain) este, de fapt, ploaie suprarăcită, iar picăturile de apă îngheață instantaneu la contactul cu orice suprafață. Acest fenoment se poate întâmplă oricând, de la sfârșitul toamnei până în primăvară.

"Freezing rain" apare de obicei atunci când un front atmosferic de aer cald se suprapune peste unul rece, aflat sub temperatura de îngheţ. Mişcarea se întâmplă cel mai des în apropierea unor suprafeţe de apă. Practic, fulgii de zăpadă intră în contact cu stratul de aer cald, se topesc şi se transformă în ploaie.

Apoi, picăturile ajung din nou în stratul de aer rece, aproape de suprafaţa pământului, şi se răcesc brusc, fără însă să îngheţe complet. Îngheţul are loc instantaneu, la contactul cu suprafeţele reci de la sol: asfalt, cabluri de elctricitate, copaci, avioane sau orice altă suprafaţă rece. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net