Aici se moare pe capete! Această intersecţie e una dintre cele mai periculoase din Bucureşti

6-actu-intersectie.jpg

Intersecția este în ”y”, astfel că pietonii trebuie să ocolească ca să traverseze regulamentar
Foto: Sever Gheorghe

Atenţie pietoni pe unde traversaţi! Cele mai multe accidente au loc în Capitală din cauza celor care trec prin locuri nepermise. Pe harta locurilor periculoase se află şi intersecţia Bd. Eroilor cu Eroii Sanitari, unde anul trecut nouă persoane au fost spulberate de maşini.

Ne grăbim, iar în goana noastră spre casă, serviciu, facultate sau şcoala copilului nu mai ţinem cont de reguli. Mai ales de cele de circulaţie. Şoferii nu acordă prioritate, trec de multe ori pe roşu, iar pietonii preferă să traveresze pe unde apucă, chiar dacă la câţiva metri distanţă se află locul marcat corespunzător. Ce ne costă? Pe unii, viaţa! Nouă suflete au fost victime anul trecut ale propriei inconştienţe. Au ales să traverseze intersecţia Bd. Eroilor cu Eroii Sanitari, din Capitală, prin loc nepermis şi au fost spulberate de maşini.

6-actu-2-2col.jpg

Pietonul a vrut să taie intresecția și a fost lovit
Foto: Sever Gheorghe

6-actu-3-2col.jpg

”Victima” a primit îngrijiri medicale
Foto: Sever Gheorghe

Poliţiştii de la Brigada Rutieră spun că acest loc este unul dintre cele mai periculoase şi fac apel la oameni să meargă spre trecerile de pietoni din zonă, aflate la doar câţiva paşi distanţă.

Marţi, un tânăr de 25 de ani a fost lovit de o şoferiţă. A ales să taie intersecţia în goană şi să nu meargă până la trecerea de pietoni care se afla la doar 8 metri de el. ”A suferit un stop cardiorespirator şi i se acordă primul ajutor”, ne-au anunţat salvatorii de la SMURD. Din fericire, cazul acesta a fost doar o simulare, o încercare de a-i conştientiza pe oameni, de a le arăta ce se întâmplă atunci când te grăbeşti.

”Intersecţia aceasta este în «y», iar sistematizarea nu ne permite să trasăm «zebra» de-a lungul intersecţiei. Pietonii trebuie să facă un mic ocol ca să ajungă pe partea cealaltă în siguranţă”, ne-au explicat poliţiştii. Zona pieţelor, a şcolilor sunt alte locuri unde au loc multe accidente cu pietoni, iar victime cad cel mai des pensionarii şi adolescenţii. 

Click! spune

În primul trimestru al acestui an, în Capitală au avut loc 45 de accidente rutiere grave pe lună, soldate cu moartea a 16 persoane, rănirea gravă a 126 de oameni şi rănirea uşoară a altor 25. În cele mai multe cazuri a fost vorba de pietoni care au traversat strada neregulamentar, şoferi care nu au acordat prioritate nici pietonilor, nici celorlalte maşini.

Loading...