4 mistere în cazul morţii şefului de la Enel

cassani.jpg

Matteo Cassani a căzut de la etajul 3 al sediului Enel şi a murit pe loc la impactul cu asfaltul
Fotografii: Florin Şuler
Citeste tot despre: 

Scene tulburătoare, ieri (27 noiembrie), în centrul Capitalei. Un plonjon în gol şi se zdrobea de caldarâm în faţa trecătorilor, rămaşi stupefiaţi. Matteo Cassani (42 de ani) era un om de afaceri de succes, care aparent nu ar fi avut nici un motiv să-şi încheie socotelile cu viaţa.

Matteo Cassani, directorul general Enel, a murit joi (27 noiembrie) la prânz după ce a căzut de la geamul biroului său. Trecătorii au văzut un „corp omenesc zburând” şi o fereastră deschisă la ultimul etaj. „Mă duceam să livrez un pachet cu mâncare la cineva la Enel şi eram chiar la colţul clădirii, când am văzut o umbră, un om zburând şi, poc, s-a spart în faţa mea, pe trotuar. Am rămas blocată, nu ştiam cum să reacţionez. Mi-au trebuit minute bune ca să mă dezmeticesc şi să strig după ajutor. M-a speriat şi imaginea, dar şi gândul că dacă mai făceam câţiva paşi cădea direct pe mine”, ne-a povestit Mariana, o bucureşteancă martoră la tragedie.

Matteo Cassani nu a lăsat nici un bilet de adio prin care să-şi motiveze suicidul, aşa că poliţia este rezervată în ce priveşte verdictul: sinucidere sau chiar crimă! Mai ales că sunt multe piste pe care anchetatorii le au în vedere:

  1. O boală incurabilă. Deşi nu părea un om bolnav, gura lumii vorbeşte de nişte medicamente pe care directorul general Enel le lua frecvent. Foştii lui colegi spun, însă, că soţia lui suferea de o boală de ceva vreme, dar nu una atât de gravă încât să îl determine pe Matteo Cassani să-şi ia zilele.
  2. Probleme personale. Matteo Cassani a sosit în România în urmă cu zece ani, după ce şi-a finalizat studiile la Milano. De atunci, lucrează pentru Enel şi de ani buni şi-a întemeiat şi o familie, căsătorindu-se cu o româncă. Căsnicia lor este luată acum la puricat de anchetatori, pentru ca nu cumva problemele familiale să-l fi împins pe Cassani la gestul extrem.
  3. Afacerile. Grupul Enel anunţa în vara acestui an că intenţionează să renunţe la operaţiunile de distribuţie şi furnizare de energie din România. Pierderile companiei şi presiunile asociaţilor ar putea constitui motive de stres extrem pentru omul de afaceri.
  4. Frica de DNA. În acest an, a început anchetarea privind încărcarea artificială a facturilor. Procurorii i-au reţinut, la 5 iunie, pe directorul ENEL Florin Gugu, vicepreşedintele ANRE Claudiu Dumbrăveanu şi omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, primul pentru dare de mită, iar pe ceilalţi doi pentru luare de mită. Printr-un comunicat, reprezentanţii ENEL au anunţat că Matteo Cassani nu era vizat de nici o anchetă.

matteo.jpg

Matteo Cassani nu a lăsat nici un mesaj prin care să explice motivele care l-au împins ieri la sinucidere
Loading...