Boala fetiţei l-a trimis pe Ion Marin la arabi

Ultima actualizare:

Drama familiei lui „Săpăligă" a început în 1996. El şi soţia sa, Elena, alături de care este din 1978 îşi mai doreau un copil.

O aveau pe Delia însă vroiau şi un băiat. Dumnezeu a vrut însă să fie tot fată. Denisa - Alexandra s-a născut în 1996, dar din păcate, cu o malformaţie congenitală gravă.

Copila a venit pe lume cu aşa numitul „bot de lup", o malformaţie a cavităţii bucale. „Săpăligă" a avut un şoc încă din primele zile de viaţă ale fiicei sale, deoarece medicii nu vroiau să îi arate copilul.

Din acel moment viaţa antrenorului fost dinamovist s-a schimbat radical. El şi soţia sa au început o luptă cu destinul pentru a-i oferi Denisei o viaţă normală.

Transpus în plan financiar, acest lucru a însemnat zeci, poate sute de mii, de euro daţi la doctori, pentru tratamente şi operaţii.

Micuţa a suferit câteva intervenţii chirurgicale pentru a i se corecta defectul, la Londra şi la New York, acolo unde există centre medicale speciale pentru copii veniţi pe lume cu asemenea probleme.

Cum în deceniul trecut salariile din fotbalul românesc nu erau nici pe departe cele de acum, Ion Marin a fost nevoit să cheltuie toţi banii strânşi pentru a-şi ajuta fiica.

Spre norocul lui avea şi o firmă de transporturi care mergea foarte bine şi care îi aducea un profit bun şi astfel a putut astfel să suporte toate cheltuielile. Apoi, mai erau şi banii din fotbal.

Socotit de mulţi un tehnician supus, care nu iese din cuvântul patronului,„Săpăligă" încerca de fapt să aibă mereu de muncă pentru a avea banii necesari tratamentelor fiicei sale.

Din acest motiv, n-a fost genul de tehnician care să se opună sclavagismului din fotbalul românesc, indiferent că a pregătit Farul, Petrolul, Astra şi în câteva rânduri Dinamo.

Şi tot din acest motiv a acceptat oferta arabilor de la Al Etiffaq, una mult sub preţul pieţii arabe. Saudiţii i-au dat 200.000 de dolari pentru şase luni, de trei ori mai puţin decât ia Olăroiu la Al Saad Doha, dar Ion Marin s-a dus, conştient că va mai avea nevoie de bani pentru Denisa.

Puţină lume ştie că tehnicianul român e un tip modest şi nu are nimic în comun cu luxul afişat de alţi tehnicieni. N-are vilă şi case de vacanţă, nu merge cu Mercedesul sau Maybachul.

Stă într-un apartament din Bucureşti şi are o Skoda Octavia şi cel mai fericit a fost când cealaltă fiică, Delia, măritată, i-a dăruit anul trecut un nepoţel.

Denisa Marin are acum 13 ani

În acest moment, Denisa Marin este mult mai bine.

Fata fostului tehnician dinamovist are 13 ani şi studiază la o şcoală specială din Capitală.

Majoritatea timpului îl petrece cu copii de vârsta ei, iar acasă stă cu mama sa. „Săpăligă" s-a despărţit greu de ea când a plecat în Arabia Saudită şi aşteaptă vacanţa de iarnă a copiilor pentru a o aduce la el.

image

Ajutat şi de Dan Petrescu

Pentru una dintre operaţiile suferite de fiica lui Ion Marin, tehnicianul a primit ajutor şi din partea lui Dan Petrescu.

„Bursucul" i-a oferit lui „Săpăligă" apartamentul pe care îl avea în Londra în care acesta a stat împreună cu familia pe perioada spitalizării Denisei.

Şi fraţii Becali l-au ajutat pe Ion Marin atunci când acesta a avut nevoie.

Ion Marin a fost  întâmpinat de şeicii care conduc clubul:

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net