Boabele de cacao ne scapă de tuse

Citeste tot despre: 

Ciocolata este interzisă atunci când suntem la dietă, însă puţini ştiu că boabele de cacao au efecte miraculoase asupra organismului. Prof. dr. Ghe. Mencinicopschi şi prof.dr. Puia Negulescu ne vorbesc despre ele în cartea „Alimente pentru o viaţă sănătoasă".

Boabele de cacao, transformate prin uscare şi măcinare în ciocolată, sunt indicate în multe afecţiuni ale sistemului nervos şi vascular. Iată câteva indicaţii terapeutice.

Ne scapă de tuse

Boabele de cacao conţin teobromină, o substanţă asemănătoare cu codeina, care are efecte antitusive, cu rezultate rapide.

Provoacă fericire

Efectul uşor euforic care apare imediat după ce mâncăm ciocolată este dat de secreţia crescută de serotonină (hormonul fericirii). Ciocolata accentuează metabolismul şi ne dă o stare de bine.

Dilatează vasele de sânge

Ciocolata amăruie, care are un conţinut mai mare de 70% cacao, este supranumită „aspirina dulce", datorită efectului său antitrombotic.

Întăresc inima

Boabele de cacao pot fi considerate un aliat al persoanelor cu tensiune arterială mare. Stimulează muşchiul inimii şi dilatează vasele şi astfel presiunea arterială scade. Mai mult, flavonoizii din boabele de cafea micşorează depunerile de pe pereţii vaselor de sânge.

Nu abuzaţi de consumul de ciocolată

Specialiştii avertizează că un consum ridicat de ciocolată poate produce insomnii, tremurături, anxietate, lipsa apetitului, stare generală proastă şi vomă. Există studii care arată că ciocolata nu este indicată bătrânilor cu probleme tumorale ale prostatei.


loading...
Loading...