Boabele de cacao ne scapă de tuse

Ultima actualizare:

Boabele de cacao, transformate prin uscare şi măcinare în ciocolată, sunt indicate în multe afecţiuni ale sistemului nervos şi vascular. Iată câteva indicaţii terapeutice.

Ne scapă de tuse

Boabele de cacao conţin teobromină, o substanţă asemănătoare cu codeina, care are efecte antitusive, cu rezultate rapide.

Provoacă fericire

Efectul uşor euforic care apare imediat după ce mâncăm ciocolată este dat de secreţia crescută de serotonină (hormonul fericirii). Ciocolata accentuează metabolismul şi ne dă o stare de bine.

Dilatează vasele de sânge

Ciocolata amăruie, care are un conţinut mai mare de 70% cacao, este supranumită „aspirina dulce", datorită efectului său antitrombotic.

Întăresc inima

Boabele de cacao pot fi considerate un aliat al persoanelor cu tensiune arterială mare. Stimulează muşchiul inimii şi dilatează vasele şi astfel presiunea arterială scade. Mai mult, flavonoizii din boabele de cafea micşorează depunerile de pe pereţii vaselor de sânge.

Nu abuzaţi de consumul de ciocolată

Specialiştii avertizează că un consum ridicat de ciocolată poate produce insomnii, tremurături, anxietate, lipsa apetitului, stare generală proastă şi vomă. Există studii care arată că ciocolata nu este indicată bătrânilor cu probleme tumorale ale prostatei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net