«Bijuterii» pe patru roţi, ideale pentru criză

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Micuţă şi sprintenă! Aşa trebuie să fie maşina de oraş ideală, menită să facă faţă celor mai diverse condiţii de trafic.

Şi pentru că în drum către serviciu, sau înapoi spre casă, se petrec adesea ore bune la volan, constructorii de astfel de maşinuţe mizează, în plus, pe confort şi fiabilitate.

Reporterii Click! au testat patru dintre modelele care v-ar uşura viaţa în traficul urban, haotic şi aglomerat. Fiecare cu atuurile şi defectele ei, însă toate au ceva în comun: sunt economice şi adaptate "vieţii la oraş".

Au un design plăcut, dotări de ultimă generaţie, dar şi preţuri cât se poate de atractive.

Citroën C1 - 6.720 de euro

simeon stalpnicul png

Cu un propulsor de numai 998 centimetri cubi şi 68 cai putere, modelul low-cost de clasa super-mini Citroën C1 s-a dovedit cât se poate de fiabil, dar şi suficient de economic: aproximativ 6 litri în regim urban şi 5 litri, extraurban, în testul Click! C1 este disponibil şi în varianta diesel, cu propulsor de 1,4 litri- 55 cai putere. Micuţul autoturism costă 6.720 de euro, cu toate taxele incluse (pentru versiunea cu trei uşi) şi ajunge până la 9.080 de euro, cu toate taxele incluse, pentru varianta diesel (cinci uşi).

Toyota Yaris - 9.999

În mediul urban, micuţul Yaris pare alegerea perfectă. Dotat cu două propulsoare pe benzină (1 litru - 69 CP, respectiv 1,3 litri - 101 CP) şi unul diesel, de 1,4 litri- 90 CP, Yaris se descurcă de minune în ambuteiajele din trafic, iar consumul de carburant este chiar de bun-simţ: aproximativ 6 litri la 100 km. Şi asta în condiţiile în care maşina a fost condusă într-un mod destul de agresiv. Preţurile?! De la 9.999 de euro, cu TVA inclus.

Renault Clio - 10.700 de euro

6,5 litri la 100 km! Acesta a fost consumul mixt de carburant al noului Clio, în testul nostru. Echipat cu propulsoare pe benzină (1,2 litri- 75 CP, 1,4 litri- 100 CP, 1,6 litri- 110), dar şi diesel (1,5 dCi - 85 CP), autoturismul nu te lasă la greu, indiferent de condiţiile de trafic. Cu toate acestea, pentru noul Clio, mediul urban este fără doar şi poate mediul său natural. Preţurile pornesc de la 10.700 euro cu toate taxele incluse.

simeon stalpnicul png

Mazda3 - 14.890

Noua generaţie Mazda3 se prezintă cu un design complet nou faţă de versiunea anterioară. Este mult mai sportivă, iar consumul de carburant este redus considerabil. Noua Mazda3 este disponibilă sedan sau sport cu două motorizări pe benzină, 1,6 litri -105 CP, 2,0 litri - 150 CP şi două diesel, de 109 CP şi 150 CP. Varianta sport (5 uşi) are în plus şi motorizările de 185 CP diesel şi 260 CP benzină. Cel mai ieftin model costă 14.890 euro cu TVA.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net