Barcelona se revoltă: «Gata cu turiştii mitocani!»

Ultima actualizare:

Barcelonezii s-au săturat de turiştii care cântă o ''Macarena'' dintre cele mai jalnice posibil sub ferestrele sărmanilor cetăţeni care a doua zi trebuie să meargă la muncă. S-au săturat şi de cei care cred că centrul istoric al oraşului este un ''parc tematic'', astfel că de acum locuitorii din Barrio Gotico nici nu mai îndrăznesc să se arate la balcon pentru a uda florile pentru că tot timpul turiştii sunt gata să-i fotografieze.

'I'm not a tourist' - a devenit sloganul locuitorilor din centrul istoric al capitalei Cataloniei, sătui să fie deranjaţi incontinuu de o prezenţă devenită acum mai mult decât invadatoare, de-a dreptul intolerabilă.

Localnicii: ''Problema este excesul de turism low cost"

Cetăţenii în luptă cu turiştii şi-au pus chiar un nume de bătălie: ''Comandamentul Anti-Turist Guillem Nas''. Au creat totodată un blog, de pe care sunt extrase fotografiile publicate în galerie cu titlul ''Barcelona, blogul împotriva turiştilor''. Între serios şi ironic, cetăţenii din Gotic - aşa cum se numeşte în catalană centrul istoric - au pus la punct o serie de strategii pentru a descuraja excesele străinilor prost crescuţi.

''Problema este excesul de turism low cost care a avut un impact puternic asupra centrului Barcelonei. Turiştii, mai ales italieni şi englezi, sosesc cu zboruri de 30 de euro şi nici măcar nu se duc la hotel, dorm pe stradă şi fac din oraş ce vor'', a afirmat Silvio Ajmone, un italian care locuieşte de zece ani la Barcelona iar în prezent lucrează ca ''project manager'' pentru o multinaţională. Până şi celebra Rambla ''a devenit un loc în care barcellonezii nu mai merg. Acolo se află numai nişte magazine turistice, gestionate de pakistanezi'', mai spune Ajmone.

Ce vor barcellonezii de la ''Comandamentul Anti-Turist''? Desigur că nu interzicerea accesului pentru turişti, ci cel puţin ca ei să se comporte civilizat. ''Am dori să ne lase să dormim, ca ei să nu mai doarmă pe pragul casei noastre iar dacă chiar trebuie să cânte sub fereastra noastră măcar să cânte bine. Dar ar fi mai bine să nu cânte deloc'', se citeşte pe blog. Sau: ''Să nu trateze străduţele din centru ca un closet, să nu lase gunoaie aici''.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net