Barajele poliţiei mexicane, localizate de şoferii interesaţi prin Twitter

Citeste tot despre: 

Autorităţile mexicane caută un mijloc prin care să împiedice difuzarea, în special prin reţeaua socială Twitter, a mesajelor prin care sunt localizate punctele de control al alcoolemiei instituite de poliţie, informează AFP.

Canale media mexicane au relatat că un site Twitter dezvăluia amplasamentul barajelor poliţiei instalate în capitala mexicană pentru a-i depista pe şoferii în stare de ebrietate. Peste 1.500 de conducători auto au fost reţinuţi în decembrie în Mexico şi la periferia sa /cu 20 de milioane de locuitori/ pentru că depăşeau nivelul de alcoolemie maxim autorizat.

Parlamentarul Norberto Nazario a relatat presei că o comisie a Camerei deputaţilor studiază o propunere de lege vizând reglementarea conţinutului diferitelor mesaje difuzate prin Internet şi prin telefonul portabil care afectează securitatea publică. Printre mesajele vizate sunt 'cele care se referă la operaţiunile poliţiei, nu numai operaţiunile de control rutier, ci şi cele împotriva traficului de droguri', a precizat el.

La rândul său, poliţia federală mexicană a anunţat că studiază eventualele sancţiuni care ar putea fi aplicate împotriva celor care divulgă informaţii confidenţiale privind operaţiunile sale.

Site-ul Twitter, care are 3.600 de abonaţi, era în continuare operaţional miercuri, dar nu înregistrase mesaje noi în ultimele ore, notează Agerpres.

Loading...