Barack Obama a decretat stare de urgenţă în SUA

Ultima actualizare:

 Declaraţia semnată vineri seară califică situaţia drept "urgenţă naţională" şi sporeşte capacităţile centrelor medicale în a gestiona afluxul de pacienţi atinşi de virus, permiţându-le să desfăşoare operaţiuni de urgenţă fără să se conformeze anumitor exigenţe federale.

"De la începutul pandemiei, în aprilie-mai, am înregistrat peste o mie de decese care au rezultat din această gripă şi peste 20.000 de spitalizări", a declarat dr. Thomas Frieden, directorul centrului federal pentru controlul şi prevenirea maladiilor (CDC), în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că gripa îi afectează în primul rând pe cei mai tineri şi pe copii.

Dintre cele 292 de decese confirmate ca fiind cauzate de gripa A în 28 de state americane între 1 septembrie şi 10 octombrie, 23,6% s-au produs la categoria de vârstă de sub 25 de ani, 65% în segementul de vârstă 25-64 de ani şi numai 11,6% la cei de peste 64 de ani, a precizat anterior un alt responsabil al CDC, relatează Agerpres.

"Ne aşteptăm ca infecţia gripală să se producă în valuri şi nu putem prezice nici amploarea, şi nici durata lor", a mai indicat dr. Frieden, precizând că SUA se confruntă în prezent cu "cel de-al doilea val al acestei pandemii de gripă".

"Nu putem şti dacă acest val va continua de-a lungul întregii toamne şi în timpul iernii, sau dacă se va opri înainte de a reveni... şi numai viitorul ne va spune asta", a adăugat el.

De asemenea, directorul CDC a acuzat livrarea prea lentă a vaccinurilor, singura armă eficientă pentru stoparea pandemiei.

"Ne aflăm acum într-o perioadă în care disponibilizarea vaccinurilor împotriva virusului H1N1 cunoaşte o creştere susţinută, dar totuşi prea lentă. Asta este frustrant pentru toată lumea şi sperăm să dispunem de mai multe doze de vaccin", a conchis dr. Thomas Frieden.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net