Avionul din 35.000 de piese Lego - FOTO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un iubitor al jocului Lego a realizat replica celui mai mare avion de pasageri din lume, Airbus A380, din 35.000 de cărămizi din plastic. Australianului Ryan McNaught (37 de ani) i-a luat opt luni să construiască macheta în garajul său.

Replica are 2,2 metri lungime şi 1,8 metri lăţime şi este tăiat în două pentru a arăta interiorul aparatului de zbor cu trei etaje.

"Nimeni n-a mai construit un Airbus ca acesta, tăiat în două", spune McNaught. "Când l-am inaugurat, oamenii se călcau în picioare să-l vadă."

Vezi aici GALERIE FOTO cu Airbus-ul din Lego

Mai multe elemente din macheta în roşu, alb şi gri sunt funcţionale, controlate de la distanţă, inclusiv trenul de aterizate, uşile şi mecanismul de frânare de pe aripi. Înăuntru, piloţii sunt în cabina lor, pasagerii stau pe scaun, unii cu spătarul lăsat, alţii îşi dezmorţesc picioarele pe culoar, iar stewardesele se pregătesc să servească masa. Nu lipsesc nici vedetele de la bord.

O replică a actorului Samuel L. Jackson se luptă cu şerpii în „burta" avionului, la fel ca în filmul „Snakes on a Plane". În jurul avionului din plastic sunt cărucioare de bagaje şi cisterne cu benzină.

"Am lucrat pentru o companie aeriană, aşa că ştiu câte ceva despre avioane, dar este mai dificil să obţii informaţii în prezent din cauza ameninţărilor teroriste", spune el.

Australianul estimează că întregul proiect l-a costat în jur de 3.500 de lire sterline (3.900 de euro). McNaught, care face Lego din copilărie şi a ajuns acum semiprofesionist, a construit avionul din plastic pentru o expoziţie care va avea loc la Chicago, în iunie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net